Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de oameni au sărbătorit Ziua Comunei Albeşti

ro

19 May, 2014 00:00 3226 Marime text
Ieri, pe Valea Parului, câteva mii de oameni s-au strâns pentru a lua parte la serbarea câmpenească „Fiii satului“, care a marcat Ziua Comunei Albeşti. Sărbătoarea a început încă de săptămâna trecută, când elevii şcolii din Albeşti s-au implicat în diverse proiecte şi competiţii pentru a demonstra că şi cei mai mici dintre fiii satului respectă comunitatea în sânul căreia au crescut. „Am organizat, cu prilejul sărbătorii «Fiii satului», şi un festival şcolar, «Mândru sunt de portul meu», la care au participat elevii şcolii din Albeşti, împreună cu cei din localităţile învecinate. Copiii au pus în scenă un spectacol folcloric minunat, iar toate eforturile lor au fost premiate“, a spus primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.
Momentul îndelung aşteptat de toţi a fost însă spectacolul de ieri, organizat de Primăria şi de Consiliul Local al comunei Albeşti. Scena special amenajată a fost luată cu asalt de o pleiadă de artişti care au făcut spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, distracţia a fost asigurată de trupa Nemuritorii, de solistul de muzică grecească Ionuţ Galani, de ansamblul de dansuri greceşti Asteria, precum şi de îndrăgitul cântăreţ popular din zona Olteniei, Gelu Voicu. Spectacolul a fost completat de evoluţiile formaţiilor Trupa Mea şi Fraţii Radu şi de cele ale ansamblurilor Plai de dor şi Plai de dor Junior. „Sărbătoarea comunei Albeşti se organizează în fiecare an în preajma sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, încă din anul 2008. An de an, a crescut în amploare, a devenit o frumoasă tradiţie. De fiecare dată, ne dorim şi reuşim să aducem artişti îndrăgiţi, interpreţi de valoare, în aşa fel încât toţi cei prezenţi să fie mulţumiţi şi să revină cu plăcere“, a declarat primarul Gheorghe Moldovan.

Oamenii au profitat de vremea bună şi au întins grătarele, putând să asiste, în acelaşi timp, la spectacolul care se desfăşura în faţa lor. Aşadar, buna dispoziţie a fost la ea acasă, aşa cum se întâmplă deja de opt ediţii. De asemenea, pentru copii a fost amenajat un parc de distracţii cu trambuline gonflabile, astfel că cei mici s-au putut delecta în timp ce părinţii savurau, la terasele amplasate, porţii aburinde de mici şi fripturi. Sărbătoarea nu se opreşte însă aici. Locuitorii comunei sunt aşteptaţi, miercuri, la slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, atunci când biserica din Albeşti va celebra hramul lăcaşului de cult, moment urmat de obişnuita agapă frăţească.
La sărbătoarea „Fiii satului“ au participat şi alte oficialităţi locale din judeţul Constanţa, precum primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, şi primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii