Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare, soare, şantiere în desfăşurare Se umple Mamaia de turişti în minivacanţa de Rusalii?

ro

05 Jun, 2014 00:00 1824 Marime text
Mai multe zile libere „legate“ reprezintă, de fiecare dată, o gură de oxigen, un prilej de a fugi într-o binemeritată vacanţă. Anul acesta, zilele libere prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor - 7-9 iunie - vor coincide cu o perioadă mai „nefericită“ decât anul trecut. Potrivit estimărilor operatorilor din turism de la malul mării, anul trecut, la finele lunii iunie, în perioada Rusaliilor, staţiunea Mamaia a fost arhiplină, 30.000 de turişti petrecându-şi minivacanţa în staţiunea Mamaia, dintr-un total de  60.000 de turişti aflaţi pe întreg litoralul, la acel moment. Cei care au venit atunci la Mamaia aveau şi ce să vadă şi pe unde să se plimbe. Anul acesta, situaţia s-a schimbat. Cine şi-ar dori să facă plajă la câţiva metri distanţă de locul în care se toarnă asfalt? Cui i-ar plăcea să vină în Mamaia şi să rişte să ajungă în ambuteiaje auto, având în vedere că şoseaua este îngustată din cauza efectuării unor lucrări? Şi cine şi-ar dori să se plimbe pe o faleză neterminată?

Mamaia este, astăzi, un adevărat şantier; nici măcar programul „Litoralul pentru toţi“, în plină desfăşurare, nu mai are acelaşi succes ca în anii trecuţi, numărul turiştilor de pe litoral, în aceste zile, fiind extrem de redus. În staţiunea Mamaia, la o unitate de trei stele, un sejur all inclusive pentru trei zile costă aproximativ 100 de euro de persoană, iar la un hotel de patru stele, tariful este de 200 de euro. În zona de sud a litoralului, tarifele sunt mai scăzute, iar în Vama Veche, te poţi caza chiar şi cu 50 de lei pe noapte.
Şantierul care a luat acum locul staţiunii destinate relaxării împarte Constanţa în două: pe de-o parte, sunt cei care văd cu ochi buni lucrările din staţiune, iar la polul opus se situează cei care conştientizează că o desfăşurare de forţe în plin sezon al vacanţelor nu va face decât să alunge turiştii. Dacă în anii trecuţi era forfotă mare odată cu deschiderea sezonului de vacanţe de 1 Mai, anul acesta, multe dintre unităţile de cazare aşteaptă să angajeze personal după data de 15 iunie. Ceea ce nu poate să însemne decât că administratorii sunt conştienţi că nu este cazul să se „înhame“ la a plăti dări către stat dacă nu vor scoate la sfârşitul verii o sumă profitabilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii