Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a hotărât majorarea salariilor pentru angajaţii din penitenciare. Doar pentru o anumită categorie

ro

31 Aug, 2017 14:30 2029 Marime text
Guvernul a completat, în şedinţa de ieri, printr-o ordonanță de urgență, art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Potrivit comunicatului oficial, funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie 2017.

De această majorare vor beneficia 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


„Potrivit OUG 56/2017 privind completarea prevederilor Legii nr. 152/2017, adoptată de Executiv în şedinţa din 7 august a.c, s-a acordat o creştere de 10% a cuantumului brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne şi de 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională. Singura categorie profesională din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională care nu a beneficiat de aplicarea majorărilor salariale a fost cea a funcționarilor publici/sau a fost reprezentată de funcționarii publici cu statut special din penitenciare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unitățile subordonate fac parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională ale statului, potrivit HG nr. 756/2016”, se arată în comunicatul oficial emis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii