Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţia turcă a fost întâmpinată de primarul Anca Belu. Radu Mazăre a „programat“ întâlnirea mai târziu (galerie foto)

ro

30 Aug, 2014 00:00 3431 Marime text
Oaspeţi de seamă la Mihail Kogălniceanu. Primarul Anca Belu a fost, vineri, gazda unei delegaţii oficiale din Turcia. Doi dintre primarii oraşului Eskişehir (Turcia) au venit în România pentru a semna actul de înfrăţire a municipiului Constanţa cu sectorul Tepe Başi din oraşul turcesc. Eskişehir este o metropolă cu aproximativ 600.000 de locuitori, aflată în zona Anatoliei, în apropiere de capitala Ankara. Oraşul este cunoscut pentru numărul mare de etnici tătari care trăiesc acolo, mulţi dintre aceştia fiind originari chiar din Dobrogea.
 
Liderii administraţiei publice locale din comuna Mihail Kogălniceanu au fost primele persoane care i-au întâmpinat pe primarii veniţi de peste hotare la Constanţa. Ca o adevărată gazdă primitoare, Anca Belu i-a invitat în sala de protocol pe primarul din sectorul Odun Pazar, Kiazim Kurt, şi pe primarul sectorului Tepe Başi, Ahmet Ataci, dar şi pe unul dintre consilierii săi.

Primarul Ahmet Ataci - „Este pentru a doua oară când vin aici“

Edilul sectorului Tepe Başi din Eskişehir, Ahmet Ataci, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că se bucură să vină în Constanţa pentru a doua oară. „Am auzit multe lucruri despre Constanţa, despre Mamaia. De fapt, este pentru a doua oară când vin aici. Ne bucurăm de semnarea actului de înfrăţire. De fapt, chiar în seara aceasta (n.r. vineri), ne vom întâlni cu primarul Radu Mazăre pentru a face oficială «înfrăţirea», pentru a semna documentul“, a precizat edilul Ahmet Ataci.
 
Şi primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Belu, s-a declarat încântată de vizita oficialilor turci. „Ne bucurăm să primim astfel de oaspeţi în comunitatea noastră. Trebuie să ştiţi că şi comuna noastră este înfrăţită cu o localitate din Turcia - Karamürsel. Iar înfrăţirea nu a fost una la întâmplare, localitatea noastră numindu-se în trecut, pentru o lungă perioadă de timp, Karamurat“, le-a explicat primarul Anca Belu celor doi oaspeţi veniţi de peste hotare. „La Mihail Kogălniceanu locuiesc foarte mulţi etnici turci şi tătari, deosebit de valoroşi pentru comunitatea acestei localităţi“, a precizat Anca Belu, şefa administraţiei locale.
 
Nu mai puţin important este faptul că, la Aeroportul Mihai Kogălniceanu, delegaţia din Republica Turcă a fost întâmpinată şi de reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). De altfel, UDTTMR a fost cea care a prezentat, printr-o adresă, disponibilitatea şi dorinţa părţii turce de a semna un parteneriat cu Primăria Constanţa, înlesnind în acest fel înfrăţirea între cele două oraşe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii