Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract pe ochi frumoşi pentru sindicatele din energie Iată cât dă Enel Dobrogea liderilor pentru citirea contoarelor

ro

17 Jan, 2011 01:44 4229 Marime text
cap_7.jpgSindserv SA, societatea bucureşteană care a fost fondată de oamenii ce au fost disponibilizaţi la momentul privatizării Electrica, a câştigat, în urmă cu câteva zile, contractul de aproape cinci milioane de lei fără TVA de la Enel Distribuţie Dobrogea SA, pentru citire - regularizare a contoarelor consumatorilor casnici

Administratorul societăţii care a câştigat contractul de aproape cinci milioane de lei fără TVA este nimeni altul decât liderul de sindicat al angajaţilor din cadrul Enel Distribuţie Dobrogea, Eugen Căpităneanu, care l-a înlocuit în urmă cu doi ani pe Gheorghe Topoleanu.

contract_Enel_sediu.jpgLicitaţia a fost una electronică, fără publicarea pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a unui anunţ de participare. Practic, pentru 4.576.042,08 lei fără TVA, Sindserv SA va presta muncă de teren pentru citiri de regularizare a contoarelor pentru consumatorii casnici incluşi în sistemul de gestiune clienţi pentru toate unităţile teritoriale incluse în aria Enel Distribuţie Dobrogea, dar şi a citirilor la cerere sau în cazul unor reclamaţii.

Menţionăm că de pe lista unităţilor teritoriale aparţinând Enel Distribuţie Dobrogea fac parte următoarele localităţi: Constanţa, Eforie, Năvodari, Medgidia, Cobadin, Tulcea, Babadag, Călăraşi, Olteniţa, Lehliu, Slobozia, Urziceni, Feteşti şi Ţăndărei. Potrivit anunţului de atribuire numărul 99869/15.01.2011, societatea care a fost declarată câştigătoare a fost singura care şi-a depus oferta. Contractul nr. 188 privind prestarea de servicii de citire contoare la casnici, agenţi economici cu tarif monom şi citire la cerere, a fost încheiat pe 30 iunie 2010.

În aceste condiţii, când societatea dobrogeană este dispusă să achite aproape cinci milioane de lei doar pentru citirea de contoare, nu este deloc greu de apreciat care este motivul pentru care acest serviciu se scumpeşte în mod constant.

Sindserv SA, administrată de liderul de sindicat de la Enel

Pe 29 martie 2002, liderii sindicali ai federaţiilor Univers şi Energia Mileniului III (FEM) au decis să-şi facă propria firmă. Ei nu au făcut altceva decât să preia, pur şi simplu, de la Electrica, în baza unui protocol, serviciul de citire a contoarelor electrice, cu tot cu angajaţii respectivi. Astfel, a rezultat firma SC Sindserv SA, deţinută în prezent de FEM III în proporţie de 54,4%, de câţiva acţionari persoane fizice şi de filialele din ţară ale federaţiei sindicale. Prin urmare, liderii sindicali au devenit şi acţionari, şi angajatori, dar erau concomitent şi sindicalişti pentru propriii muncitori. Potrivit datelor Registrului Comerţului, printre administratorii societăţii şi membru în Consiliul de Administraţie al societăţii se află şi noul lider de sindicat al Enel Distribuţie Dobrogea, Eugen Căpităneanu, numit în 2008 şi al cărui mandat expiră anul acesta, în aprilie. Căpităneanu l-a înlocuit pe Gheorghe Topoleanu, cel care a deţinut funcţia de lider al sindicatului şi unul dintre administratorii firmei şi membru în consiliul de administraţie până la înlocuire.

Potrivit Registrului Comerţului, societatea are ca asociaţi Federaţia Energia Mileniului III din Cernavodă şi două liste de asociaţi, una cu persoane fizice, alta cu persoane juridice. De pe lista administratorilor fac parte: Gheorghe Căpăţână - în calitate de preşedinte al CA-ului, Gheorghe Nedelea, Eugen Căpităneanu, Tudor Marin, Petrică Prohib - administratori şi membri în CA, Florin Ghinea, Adrian Iordache, Mirela Ududoi - cenzori, Nicolae Roşu, Ana Coteanu, Florea Marica, Gheorghe Stroe, Dumitru Gudan - cenzori supleanţi. Societatea avea contract de comodat din 2003 pentru un punct de lucru al societăţii la Constanţa, pe strada Soveja nr. 68, bloc O6, pe durata unui an şi opt luni, care, aşa cum arată datele Registrului Comerţului, nu a mai fost actualizat.

Cu alte cuvinte, pare lesne de înţeles cum doar societatea care a câştigat acest contract a fost singura care a participat la licitaţie, mai ales că liderul de sindicat de la Enel este reprezentant în CA-ul firmei câştigătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 17 Jan, 2011 18:36 Rusine,liderii de sindicat ar trebui sa-si faca publice salariile