Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club Doors vă invită la concert Aeon Blank

ro

15 Feb, 2017 19:44 1247 Marime text

Joi, 16 februarie, ora 20:00, Doors Club îți dă întâlnire cu AEON BLANK. Aeon Blank (rock alternativ cu influenţe metal, dark wave) s-a făcut remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012, câştigând titlul de Best Alternative Newcomer, la concursul organizat de Metalhead. Primul album, ”Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat în aprilie 2012.  Prețul unui bilet este 20 de lei. Biletele se pun în vânzare la sediul clubului, în săptămâna evenimentului, marți, 14 februarie, de la ora 12:00. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

Aeon Blank este o formaţie de rock alternativ cu influenţe metal, dark wave sau gothic. O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012, câștigând și titlul de Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead. Primul album al trupei, “Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conţine, cinci au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla. Videoclipul piesei “Auguries Of Innocence” a fost difuzat pe MTV România începând cu 23 septembrie 2012, când trupa a fost invitată în cadrul emisiunii “Alternative Nation”. În 2013, patru piese de pe primul album al trupei au fost folosite de către BMV România în cadrul lansării pentru presă a Mini Cooper Paceman
Cel de-al doilea videoclip al trupei a fost lansat un an mai târziu, pe 1 octombrie 2013. Este vorba de clipul piesei „The Ballad of Lucy Butler”, care a fost realizat la Castel Film, pe aceleași platou unde s-a filmat și videoclipul trupei Muse, “Knights of Cydonia”. Un nou single, intitulat “Beyond The Strings” (o colaborare cu Alex Grajdeanu la violoncel) vede lumina zilei în vara lui 2014 și beneficiază și de un videoclip. În decembrie 2014, trupa lansează al doilea album, intitulat “Dark Waters“.

Materialul conţine 12 piese, precum și colaborări surpriză, cum ar fi cea cu violoncelistul Alex Grăjdeanu şi cea cu trupa de Hip-Hop The Bridge Committee. Totodată, single-ul Behind Closed Doors este lansat odată cu albumul şi se bucură de un succes neaşteptat precum şi de un videoclip pe măsură, la care au colaborat Alexandru Popescu (imagine), regizorul Florin Babei, Raluca Chera (scenografie) şi alţii. Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timișoara, alături de nume ca Myrath și Tiarra, iar pe 4 august câștigă Premiul 3 la Posada. “Dark Waters”, piesa care dă și titlul albumului, este lansată ca single pe 24 Octombrie 2015, beneficiind și de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO in cadrul Metalhead Awards.

Anul 2016 începe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa susținând deja o serie de concerte atât în București, cât și în țară, iar pe 5 mai, împlinind 5 ani de activitate, le mulțumește fanilor printr-un concert aniversar în Club Fabrica, alături de o serie de invitați printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Ștefan Stan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot în acest an, trupa concertează în cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) și Shine Festival (București). De asemenea, trupa se pregătește pentru un al treilea material discografic, care se va numi DYSTOPIA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii