Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Antidrog Constanţa, ISJ şi IPJ, parteneri într-un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli

ro

26 Feb, 2014 00:00 3312 Marime text
“Consumul şi traficul de droguri au cunoscut noi forme de manifestare, necesitând orientări tot mai variate. Deşi România continuă să se afle sub mediile europene, datele ultimelor studiilor efectuate de Agenţia Naţională Antidrog indică o prevalenţă a consumului de droguri de-a lungul vieţii de 4,3% pentru orice tip de drog în populaţia generală, în timp ce în rândul populaţiei de elevi de 16 ani acest tip de prevalenţă se situează la 10%, ceea ce relevă creşteri semnificative ale consumului de droguri la nivelul întregii populaţii, cu precădere în rândul celei tinere”, a declarat comisarul de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, cu ocazia lansării proiectului „Parteneriat Antidrog în Şcoală P.A.S. - 2014”, proiect realizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. La evenimentul de ieri au participat, alături de Oprişan, Adriana Oprea, inspector şcolar general adjunct şi, din partea IPJ, comisarul şef Ion Mândruţă, din cadrul Biroului de Ordine Publică.

În acest context, s-a vorbit despre tendinţa de creştere pe care o înregistrează consumul de droguri la nivelul elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, tendinţă generată de o serie de factori, printre care se regăseşte preţul scăzut al substanţelor psihoactive.
Proiectul „Parteneriat Antidrog în Şcoală P.A.S. - 2014” cuprinde trei etape şi anume: organizarea şi desfăşurarea, în rândul poliţiştilor de proximitate, a cursului de prevenire a consumului de droguri, desfăşurarea acţiunilor propriu zise de prevenire în şcoli de către poliţiştii de proximitate şi de reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi evaluarea rezultatelor.

Potrivit declaraţiilor Adrianei Oprea, prin intermediul acestui proiect cu caracter educaţional în fiecare şcoală va fi desemnat un consilier, un psiholog care se va ocupa cu diseminarea informaţiilor legate de parteneriatul mai sus menţionat. De asemenea, acest psiholog va intermedia relaţia dintre elevi şi poliţiştii de proximitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii