Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când încep Zilele Constanţei şi cine dă banii?

ro

16 May, 2013 00:00 3804 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa a decis în 2002, printr-o hotărâre, la iniţiativa lui Nicuşor Constantinescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, declararea zilei de 21 mai drept Ziua Municipiului Constanţa. Ziua coincide cu sărbătoarea ortodoxă a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, fapt pentru care data marcării acestui eveniment nu a fost aleasă întâmplător, căci împăratul bizantin Constantin I a fost cel care a decis extinderea aşezării Tomis cu noul oraş Constantiana, lucru consemnat şi pe site-ul Primăriei Constanţa.

Din 2002, Primăria municipiului Constanţa a organizat anual acest eveniment, unele ediţii întinzându-se chiar pe parcursul mai multor zile. Nu este de neglijat faptul că, în ani electoral, Zilelor Constanţei li s-a acordat o importanţă deosebită. Spre exemplu, anul trecut, Zilele Constanţei au avut loc pe 21, 22 şi 23 mai. Potrivit unor surse, municipalitatea constănţeană va organiza şi în 2013 evenimentul, începând de pe data de 21 mai. Cât va dura, unde se vor desfăşura acţiunile, cine va participa la eveniment nu este cunoscut încă. L-am întrebat pe primarul Radu Mazăre dacă Primăria organizează Zilele Constanţei anul acesta şi, de asemenea, câţi bani au fost alocaţi manifestărilor. Edilul şef nu ne-a răspuns însă, dar în cazul în care va va transmite punctul său de vedere, acesta va fi publicat ulterior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ovidiu Ioanitoaia 16 May, 2013 20:02 Domnilor anu trecut Mazare a facut doar [entru el Zilele Constantei !! Ati uitat ca de ceva timp el se plange ca nu are bani si de fiecare data este de vina Basescu? Ati uitat ca de Craciun si de Revelion primarul nostru nu face nimic ? Dar bare de Ziua Constantei.ai sa fim seriosi. anu trecut nu a fost nimic si nici nu va mai fi vreodata.Lasa mai bine sa stea acolo in Mamamia lui cu tot cu salvamarii si naa... sa ne lase in pace a ne vedea de chinurile si bolile noastre !