Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnavii de la Techirghiol sunt ascultati?! SRI si-a mutat antenele prin spatele Sanatoriului

ro

26 Jul, 2010 00:50 3675 Marime text
cap_5.jpgŞtiaţi, nu ştiaţi, SRI are antene chiar în spatele Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol

Consiliul Local Techirghiol a primit de la Serviciul Român de Informaţii o suprafaţă de teren şi i-a transferat o altă suprafaţă.

Techirghiol-primar_Adrian_Stan-Rusu_Vasilica1.jpgSchimbul de terenuri este oficializat prin publicarea în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 515/23.VII.2010 a hotărârii privind schimbarea titularilor dreptului de proprietate şi administrare asupra unor imobile situate în oraşul Techirghiol. Mai exact, statul român, din administrarea Serviciului Român de Informaţii a transmis Consiliului Local Techirghiol o suprafaţă de 684,18 mp, în timp ce Consiliul Local Techirghiol a transmis statului român, în Serviciul Român de Informaţii, o suprafaţă de 19.928 mp. În document se precizează că predarea-preluarea imobilelor transmise potrivit art. 1 şi 2 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Hotărârea este semnată de către directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Theodor Gheorghe Vlădescu.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest schimb de terenuri l-am contactat telefonic pe primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, care ne-a declarat că administraţia locală a oraşului pe care îl reprezintă a transmis terenul SRI întrucât pe suprafaţa respectivă sunt montate nişte antene. „Am transmis terenul pentru a trece în proprietatea SRI printr-o hotărâre de Guvern", ne-a declarat edilul oraşului Techirghiol. Primarul a adăugat, în ceea ce priveşte suprafaţa mai mică de teren pe care SRI a transmis-o la rândul său Consiliului Local Techirghiol, că şi pe acea porţiune fuseseră montate în trecut antene, însă SRI le-a retras şi nu mai are nevoie de acel perimetru. „Este vorba despre nişte antene situate în spatele Sanatoriului, pe un deal, dar nu ştiu ce sau pe cine ascultă", ne-a spus, zâmbind, primarul Adrian Stan.

Pentru a afla dacă ştia de existenţa antenelor SRI în zona unităţii spitaliceşti pe care o reprezintă, l-am contactat şi pe actualul director al Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol. Întrebat dacă se teme ca nu cumva să-i fie ascultate convorbirile, managerul Silviu Vasilică Rusu ne-a declarat nu ştia de existenţa antenelor, dar că nu se teme să-i fie interceptate convorbirile. „Nu ştiam de ele. Nu am de ce să mă tem pentru că nu am nimic de ascuns", ne-a declarat directorul Sanatoriului Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii