Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audiată, ieri, la Tribunalul Constanţa Raluca Băsescu s-a asociat cu fiul Corinei Ţapu, fosta directoare a ORC Constanţa

ro

20 May, 2015 00:00 6943 Marime text
În anul 2011, în firma Europort Est SRL aveau loc o serie de schimbări capitale. Asociaţii de atunci, Gherghina Sechilă şi Sorin Traşcă - nepotul lui Mircea Băsescu, o cooptau în firmă pe Raluca Băsescu, verişoara celui din urmă asociat. Capitalul social era astfel majorat de la 300 la 600 de lei. Odată cu cooptarea în firmă a Ralucăi, Gherghina Sechilă se retrăgea din firmă, cedându-şi părţile sociale către fiica lui Mircea Băsescu, astfel că, în final, cei doi veri aveau, fiecare, câte o jumătate din participările în firmă. În aprilie 2015, conform Monitorului Oficial, partea a IV-a, nr. 2443/18.05.2015, în urma Adunării Generale a Asociaţilor, s-a decis o nouă majorare de capital, de la 600 de lei la 800 de lei, 100 de lei fiind aportul Ralucăi Băsescu, iar 100 de lei, aportul unui asociat nou cooptat, Dragoş Ţapu, fiul Corinei Ţapu, fosta şefă a Oficiului Registrului Comerţului Constanţa. În urma cooptării în firmă, structura capitalului firmei s-a modificat astfel: Raluca Băsescu este asociat majoritar, având 50% din cota de participare la profit şi pierderi, vărul său, Sorin Traşcă - 37,5%, iar noul asociat, Dragoş Ţapu, fiul lui Nicolae şi al Corinei Ţapu - 12,5%. Firma, cu sediul în Zona Liberă Constanţa Sud, incinta nr. 1, parcela L, lotul 1, camera nr. 3, a fost înfiinţată în anul 2010 şi funcţionează la această adresă în baza unui contract de închiriere încheiat în 2012 cu firma Ice Age SRL. Societatea are ca obiect de activitate „manipulări“.
 
Sorin Traşcă, nepotul lui Mircea Băsescu, mai este asociat şi în firmele Container Prest SRL, Frigotrans Group SRL (radiată), Geso Rom Containers SRL, Sorin Macarale SRL, Sorinvest SRL (radiată) şi Spectra SRL (radiată, dar sunt menţionate recursuri). Interesant este că numele său nu mai apare la Registrul Comerţului şi în firma în cauză, Europort Est. Şi nici nu mai are de ce, căci, potrivit Registrului Comerţului, firma are doar doi asociaţi, Raluca Băsescu şi Dragoş Ţapu. Cel mai probabil, decizia lui Traşcă de a se retrage din firmă face obiectul unei cereri ulterioare, care încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, dar a fost operată deja la Registrul Comerţului.
 
Dragoş Ţapu, care este totodată şi administratorul firmei în care a fost recent cooptat, Europort Est SRL, mai apare ca asociat în Business Team (radiată), Ice Age SRL, Sorin Macarale SRL (alături de Sorin Traşcă), Themis Consulting SRL (radiată) şi Ţapu Dragoş Întreprindere Individuală (radiată).
 
Raluca Băsescu mai apare ca asociat şi în Global Business & Investments SA, radiată la Constanţa şi reînregistrată la Bucureşti, şi în MB Consult Company SRL. În cea din urmă este implicat şi tatăl său, Mircea Băsescu.
 
Ieri, Nermin Apzait, judecător al Tribunalului Constanţa, a redeschis dosarul în care Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, este acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. La acest termen au fost audiaţi şi Doiniţa Băsescu, Dragoş Băsescu şi Raluca Băsescu (soţia şi copiii lui Mircea Băsescu), care au avut de relatat tot ceea ce ştiau despre această speţă. La termenul trecut, din data de 4 mai, instanţa a decis că nu se impune în prezenta cauză audierea lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, fratele lui Mircea Băsescu.

Citeşte şi:

Asociatul Ralucăi Băsescu, şeful docherului rănit în Portul Agigea 

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, audiați la Tribunalul Constanța. Următorul termen, 15 iunie (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii