Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea,14 iunie Constanta 30 grade, Tulcea 33 grade

ro

14 Jun, 2010 12:11 1105 Marime text

Caniculă astăzi în aproape toată ţara, cu temperaturi de la 28 la 37-38 de grade. Cerul este mai mult senin, dar după masă şi seara se aşteaptă ploi, cu fulgere şi tunete mai ales în zonele de deal şi de munte, unde vor fi şi rafale de vânt.

Şi azi vom avea parte de arşiţă în toată ţara, dar judeţele avertizate cu cod galben de caniculă se restrâng la partea de sud-est a ţării. Zăduful nu se domoleşte însă, aşa că putem spune că am intrat în cea de-a patra zi de caniculă.

În vest, nord-vest şi centru norii se arată cu modestie în prima parte a zilei, dar pe seară s-ar putea să strângă rândurile şi să aducă acele câteva reprize de ploaie atât de dorite în ultimele zile. Cel mai probabil va ploua în Maramureş, nordul Crişanei şi în zonele de deal, unde şi temperaturile sunt ceva mai mici: de 29 de grade, în timp ce la Timişoara se ating şi azi 32 de grade.

Sudul are însă de luptat cu maxime de 32 de grade la Târgovişte, 31 la Râmnicu Vâlcea, unde înserarea va aduce totuşi şi câteva ploi. Se fac însă 35 de grade la Alexandria, Turnu Severin şi Călăraşi şi 36 la Giurgiu.

În Dobrogea, soarele nu cedează nici u centimentru de cer, aşa că maximele aduc 30 de grade la Constanţa şi 33 la Tulcea.

În Moldova însă norocoşi sunt bucovinenii: aici ploile ajung pe seară şi mai spală aerul, dar până atunci valorile termice ating 29 de grade în Botoşani şi Bacău şi 33 la Galaţi.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii