Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor Constantinescu „Remanierea lui Nica echivaleaza cu ruperea coalitiei"

ro

28 Sep, 2009 21:25 1364 Marime text

nicusor_constantinescu_07.jpgPrim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că anunţul primului-ministru, Emil Boc, de remaniere a vicepremierului şi ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, echivalează cu ruperea coaliţiei şi denunţarea protocolului de guvernare.

„Este clar, pentru mine, că Emil Boc a forţat, prin demiterea lui Dan Nica, scoaterea PSD de la guvernare, pentru ca să organizeze alegeri prezidenţiale cu un guvern minoritar, ştiut fiind faptul că este foarte important cine numără voturile. Altfel nu se explică de ce a luat decizia demiterii unui ministru PSD fără consultarea partidului care l-a propus, conform protocolului semnat. Ce i se poate reproşa lui Dan Nica, faptul că a atras atenţia asupra pregătirilor de turism electoral?", a declarat Nicuşor Constantinescu.

El spune că premierul şi liderii PD-L „s-au simţit cu musca pe căciulă dacă l-au dat afară chiar pe cel (Dan Nica - n.r.) care se pregătea să prevină astfel de tentative". Liderul social-democrat constănţean crede că „protocolul de guvernare, în baza căruia s-a constituit coaliţia a fost denunţat chiar de primul-ministru, de mult timp pentru că măsurile propuse iniţial, chiar de către PSD, nu au fost duse la îndeplinire de către cel care conduce Executivul".
El îl acuză pe premierul Emil Boc de încălcarea „grosolană" a protocolului de guvernare imediat după constituirea Executivului, „în vreme ce toate statele europene au depus eforturi uriaşe în susţinerea, de la bugetul de stat, a economiilor naţionale, iar România se clasează pe penultimul loc în UE, după Lituania, în privinţa măsurilor cele mai ineficiente pentru combaterea crizei economice".

Nicuşor Constantinescu spune că „remanierea lui Nica este opera lui Băsescu". „Ştie toată lumea că Emil Boc nu este stăpânul inelelor. El nu lua de unul singur o astfel de iniţiativă, când, în decembrie, la negocierea protocolului de guvernare nu punea nicio virgulă în text fără să-l sune, la telefon, pe preşedintele Băsescu", a conchis Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii