Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua femei din Penitenciarul Poarta Alba au gripa porcina

ro

02 Dec, 2009 21:13 1431 Marime text

Două femei încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, au fost infectate cu virusul gripal A H1N1, fiind ţinute de o săptămână în carantină în spitalul închisorii, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al ANP, Johanna Popescu.

PotrivitJohannei Popescu, primul caz s-a înregistrat pe 23 noiembrie, când o femeie încarcerată la Poarta Albă a fost identificată cu simptomele specifice uneiafecţiuni respiratorii acute, trei zile mai târziu fiind confirmată infecţia cu virusul gripal A H1N1.

Ulterior,o altădeţinută, contactal primului caz confirmat, a fost internată în Penitenciarul Spital Poarta Albă, cu aceleaşi simptome, specialiştiiîn boli infecţioase confirmând apariţia celui de-al doilea caz de infecţie cu virus gripal AH1N1.

Acum au fost sporite măsurile de dezinfecţie a celulelor în care s-au aflat pacientele şi au fost distribuite măşti şi mănuşi de protecţie în penitenciar pentru prevenirea infecţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ancamaria_luca@yahoo.com 14 Dec, 2012 23:53 am fost si eu detinuta in penitenciarul poarta alba, a fost greu si inca nu miam revenit, totusi conditile erau bune si erau activitati la care participam... dar mam imbolnavit acolo si inca trag