Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă disputa politică la Medgidia Început de an cu scandal între Moinescu şi Iordache

ro

06 Jan, 2011 17:07 2911 Marime text

medgidia_dumitru_moinescu-marian_iordache.jpgDisputele politice dintre democrat-liberalii din municipiul Medgidia şi primarul liberal Marian Iordache continuă şi în noul an. Ieri a avut loc prima şedinţă a Consiliului Local Medgidia, iar întrunirea aleşilor locali s-a lăsat şi de această dată cu diferende de opinie.

 

„Amatorii din conducerea Primăriei Medgidia au fost puşi la punct de Ministerul Dezvoltării", afirmă democrat-liberalii din Medgidia conduşi de fostul primar, Dumitru Moinescu. Pin intermediul unui comunicat de presă, pedeliştii susţin că în cadrul şedinţei Consiliului Local Medgidia de ieri, administraţia locală ar fi corectat nişte greşeli strecurate într-o hotărâre de consiliu, rectificarea fiind cerută de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. „Pe data de 29 noiembrie 2010 a avut loc o şedinţă de consiliu local prin care s-au adoptat criteriile privind închirierea locuinţelor tip ANL. Consilierii PDL Dumitru Moinescu şi Georgiana Gheorghiu au atras atunci atenţia asupra faptului că proiectul de hotărâre nu respectă normele de aplicare ale legii privind închirierea locuinţelor tip ANL. Cu toate acestea, greşelile primarului Iordache au fost validate prin votul consilierilor PNL, PSD şi consilierului UDTTMR. Prin scrisoarea pe care v-o ataşăm, Ministerul Dezvoltării îi pune la punct pe incompetenţii din primăria Medgidia cerându-le să corecteze greşelile din HCL 125/29.11.2010", se arată în comunicatul remis redacţiei de către Biroul de Presă al PDL Medgidia. Contactat telefonic, primarul Marian Iordache ne-a declarat că textul adoptat ieri a fost acelaşi cu cel adoptat iniţial, pe 29 noiembrie, cu deosebirea că a fost reformulat. „Nu este vorba despre greşeli, ci doar despre o reformulare a textului hotărârii, cerută de către minister", a afirmat primarul Iordache.

 

Contre şi pe tema Poliţiei Locale

 

Democrat-liberalii din Medgidia mai susţin că „deşi legea privind înfiinţarea Poliţiei Locale a intrat în vigoare de la mijlocul anului 2010 şi era cunoscut faptul că trebuie aplicată de la 1 ianuarie 2011, Marian Iordache s-a trezit pe data de 5 ianuarie să înfiinţeze această instituţie". „Cu toate că legea spune că la înfiinţarea Poliţei Locale trebuie adoptate regulamentul, statutul poliţistului local şi organigrama, aceste documente nici măcar nu au fost redactate, conform punctului 3 de pe ordinea de zi a şedinţei", se arată în acelaşi comunicat. În replică, primarul Marian Iordache a afirmat că nu a avut cum să înfiinţeze până acum această instituţie întrucât „normele de aplicare ale legii au fost emise abia pe 29 decembrie". „Probabil dacă domnul Moinescu înţelege că nu aveam cum să organizez şedinţă de consiliu în seara de Revelion, înţelege de ce am adoptat acum hotărârea de înfiinţare a acestei instituţii", a precizat Marian Iordache, adăugând că legea conţine încă neclarităţi şi că aplicarea ei nu va fi posibilă, probabil, nici până la sfârşitul lunii, tocmai din acest motiv.

 

Medgidia - lider sau nu al dezvoltării locale?!

 

Democrat-liberalii conduşi de către Dumitru Moinescu îl mai acuză pe Marian Iordache şi de faptul că municipiul pe care îl reprezintă nu mai este lider la capitolul dezvoltare locală. „Dacă în perioada 2004-2008, Primăria Medgidia s-a manifestat ca lider al dezvoltării locale, antrenând primăriile din 23 de localităţi în proiecte precum Asociaţia de Dezvoltare Zonală şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară din Medgidia, azi primăria Medgidia este partener secundar într-un proiect de învăţământ, în care lider este primăria Castelu şi o şcoală din această comună, dovadă a faptului că Medgidia este condusă acum prin nepăsare şi incompetenţă", se precizează în acelaşi comunicat. În legătură cu acest subiect, primarul Marian Iordache afirmă că în ghidul de finanţare al proiectului derulat în parteneriat cu Castelu se stipulează ca lider de proiect să fie o primărie rurală. „Îmi pare rău, că n-am avut cum să fac ca Primăria Medgidia să fie rurală, ca să fim noi lideri. Tocmai domnul Moinescu vorbeşte, care n-a făcut, pe vremea când era primar, decât să se împrumute la bancă, uitând de proiecte. Probabil e o supărare mare când vede că vin aceşti bani europeni şi că avem multe proiecte în derulare. Ne acuză pe noi, care aducem bani", a mai spus Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geppetto 07 Jan, 2011 10:27 Primarul asta cap-de-lemn ne va duce inapoi cu 100 de ani pana in 2012. El nu face nimic, nu stie nimic, nu-l intereseaza nimic. Medgidia e un patinoar, asteptam vara sa se topeasca de la sine zapada, dar cetatenii platesc taxele si impozitele. Tot ce face el e sa aiba grija ca acolitii lui sa platiti pentru campania prin care a "castigat" alegerile.