Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Năstase Guvernul Boc nu are niciun fel de limită, moţiunea de cenzură are şanse să treacă

ro

16 Oct, 2010 17:36 987 Marime text

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat sâmbătă, de la tribuna Congresului extraordinar al PSD, că moţiunea de cenzură, care va fi depusă în Parlament, are şanse să treacă, susţinând că 'Guvernul Boc nu mai are niciun fel de limită'.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat sâmbătă, de la tribuna Congresului extraordinar al PSD, că moţiunea de cenzură, care va fi depusă în Parlament, are şanse să treacă, susţinând că 'Guvernul Boc nu mai are niciun fel de limită'.

Năstase a spus un banc: 'Care este diferenţa dintre geniu şi prostie? Geniul are totuşi limită'. 'Guvernul Boc nu are niciun fel de limită', a continuat el, în aplauzele sălii.

În opinia acestuia, una dintre condiţiile unei bune guvernări este aceea ca Victor Ponta să fie viitorul prim-ministru.

Adrian Năstase a subliniat că obiectivul esenţial al programului de guvernare al PSD este crearea de noi locuri de muncă şi a adăugat că începe o perioadă a bătăliei parlamentare pentru trecerea moţiunii de cenzură.

'Dacă nu vrem să trecem peste acest text ca peste un eseu sau o carte pentru biblioteca de la partid, atunci multe dintre aspectele care au fost astăzi discutate, inclusiv mesajele primite de la invitaţi, ar trebui să ne dea totuşi speranţa că moţiunea de cenzură poate să treacă. Intrăm într-o nouă etapă, în ceea ce aş numi eliberarea de guvernarea portocalie. Putem învinge strategia găleţilor portocalii şi aici e marea miză dincolo de ceea ce înseamnă acţiunea din stradă, oamenii ar trebui să aibă încredere că avem soluţiile pe care să le punem în aplicare, astfel încât să aibă sens. Ei vor să simtă că trebuie că aici există resursa intelectuală, politică, competenţă în ceea ce facem', a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a avertizat că nu este uşor, parafrazând-ul pe Churchill: 'Sînge, sudoare şi lacrimi'. El a adăugat însă că, după revenirea la guvernare, PSD trebuie să aducă o stare de normalitate în ţară, astfel încât românilor să nu le mai fie ruşine să meargă pe stradă.

În timp ce Adrian Năstase era aplaudat de sala ridicată în picioare, preşedintele PSD, Victor Ponta, a intervenit şi a afirmat că este mândru că este propus pentru funcţia de premier de 'cel mai bun şef al Executivului' din perioada post-decembristă. Victor Ponta a dorit să reamintească sălii că Adrian Năstase este cel care l-a adus pe el în politică, precizând însă că cel mai mult ar dori să mai fie procuror.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii