Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si voi ii puteti reda zambetul elevului Mustafa Omar

ro

01 Jun, 2010 03:41 5703 Marime text
omar_umanitar.jpgFundaţia Ave Maria, în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII Remus Opreanu Constanţa, va organiza sâmbătă, în Aula Universităţii Maritime din Constanţa, începând cu ora 10.00, un spectacol susţinut de elevii şcolii, dedicat elevul Omar-Ali Mustafa, ce suferă de osteogenesis imperfecta - sau boala oaselor de sticlă.

În acest sens, elevii vor prezenta o scenetă „Să înveţe fiecare totul despre poluare", dansuri moderne şi populare, dar şi parada modei în costume din materiale reciclabile. După spectacol, participanţii la eveniment vor putea vizita o expoziţie caritabilă, unde vor achiziţiona icoane pictate pe sticlă, obiecte de design interior şi din materiale reciclate, bijuterii, precum şi fotografii cu aspecte de mediu şi semne de carte.

Băiatul, în vârstă de numai nouă ani, a primit un diagnostic nimicitor: osteogenesis imperfecta sau „boala oaselor de sticlă", boală ce se manifestă prin deformări ale membrelor, fracturi, laxitate articulară, transpiraţii excesive. Până în prezent, băiatul a suferit 57 de fracturi, care i-au pus viaţa în pericol de fiecare dată. Această cumplită boală i-a răpit băieţelului copilăria şi clipele de joacă alături de colegii săi. Din cauza bolii de care suferă, băiatul ia lecţii acasă, cu ajutorul învăţătoarei Cezarina Duncă, care a fost alături de el de fiecare dată.

omar_campanie_1.jpgCopilul este crescut de tatăl său şi de bunică, mama sa alegând să îl părăsească exact în momentul în care avea nevoie de sprijin şi de dragoste maternă. Directoarea instituţiei de învăţământ, prof. Mirela Stoica, povesteşte că băiatul are rezultate foarte bune la învăţătură, fiind un elev foarte ambiţios şi sensibil în acelaşi timp.

Copilul are de făcut şase intervenţii chirurgicale, câte două pentru fiecare picior şi două pentru braţe. În iunie este programat pentru cea de a doua operaţie, a cărei valoare va fi de 7.500 de lei, bani pe care Omar are speranţa că îi va primi din puţinul oamenilor cu suflet bun.

Orice ajutor îl puteţi depunde la Banca Transilvania - sucursala Constanţa Agenţia Tomis Nord, strada Adamclisi, nr. 16.

Cod IBAN: RO10 BTRL 0140 1201 J306 34XX 

deschis pe numele MUSTAFA NEURIE (bunica lui Omar)

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii