Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul sună bine! Juniorii Viitorului, la un pas de titlul naţional

ro

14 Jun, 2011 01:00 1351 Marime text
juniorifcviitorul.jpgDupă ce au trecut în semifinale de Poli 2002 Timişoara, constănţenii vor întâlni în ultimul act o altă formaţie din oraşul de pe Bega

Juniorii republicani A de la FC Viitorul Constanţa au reuşit duminică să se califice în finala mare a Campionatului Naţional rezervat acestei categorii de vârstă, potrivit site-ului academiahagi.ro.

După ce echipa de seniori a ocupat doar locul 8 la finalul sezonului 2010 - 2011 al Ligii a II-a, juniorii de la FC Viitorul, care ar putea să facă pasul la formaţia din eşalonul secund începând cu ediţia viitoare de campionat, sunt foarte aproape să devină campioni naţionali. Astfel, după ce s-au impus cu scorul de 2-0 în manşa tur disputată la Constanţa, în faţa formaţiei Poli 2002 Timişoara, jucătorii pregătiţi de Nicolae Roşca au terminat la egalitate duminică în returul din oraşul de pe Bega, remiză care duce formaţia de pe litoral în ultimul act al competiţiei. FC Viitorul a reuşit deschiderea scorului după 11 minute de joc, când Marian Dan a înscris cu o lovitură de cap, după un corner executat de Cârstocea. După golul care ducea scorul general la 3-0 pentru Viitorul, constănţenii s-au relaxat, lucru taxat imediat de gazde, care au reuşit egalarea prin Iulian Vîntură după doar trei minute de la deschiderea scorului. Până la pauză, timişorenii au mai punctat o dată, trecând astfel în avantaj pe tabelă. Acelaşi Iulian Vîntură a înscris în minutul 35 cu o lovitură de cap. În partea a doua, constănţenii aveau să înscrie golul ce a năruit orice speranţă pentru Poli 2002 de a pătrunde în marea finală. Introdus în teren după pauză de antrenorul Nicolae Roşca, Nicola Berti avea să răsplătească încrederea acordată înscriind cu un şut puternic de la marginea careului, reuşită care a stabilit şi scorul final al întâlnirii. Tehnicianul Nicolae Roşca a început partida cu un „unsprezece" format din mai mulţi jucători care au evoluat în acest sezon şi la echipa mare a Viitorului în Liga a II-a: Buzbuchi - Soldat, Blăniţă, Tudorache (min. 30 - Nazîru), Eracai - Tiron (min. 70 - Muscă), Benzar, Cârstocea - Dan (min. 85 - Cureteu), Gavra (min. 80 - Marinkovic), Coteanu (min. 65 - Nicola).

FC Timişoara, finalistă după lovituri de departajare

Cealaltă semifinală disputată tot duminică, pe acelaşi teren, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea formaţiei calificate în ultimul act al Campionatului Naţional al Juniorilor Republicani A. După ce în partida tur Dinamo învinsese FC Timişoara cu 1-0, în returul de pe Bega, bănăţenii au câştigat cu 2-1. Pentru că regula golurilor marcate în deplasare nu se aplică la juniori, au urmat loviturile de departajare, la capătul cărora FC Timişoara s-a impus cu 4-2. Finala Campionatului Naţional dintre FC Viitorul şi FC Timişoara este programată duminică, 19 iunie, de la ora 18.00, la Mogoşoaia. În deschidere, de la ora 16.00, se va disputa finala mică, între Poli 2002 Timişoara şi Dinamo Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii