Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou cuplaj voleibalistic la Sala Sporturilor

ro

17 Jun, 2011 00:00 1237 Marime text
volei_2.jpgPrima partidă dintre selecţionatele României şi Turciei este programată astăzi, de la ora 18.00, la masculin, urmată de fete, de la ora 20.30

După două deplasări în Turcia şi Belarus, naţionalele de volei ale României revin în acest week-end la malul mării pentru partidele din etapa a patra din cadrul Ligii Europene.

Astfel, astăzi şi mâine, Sala Sporturilor din Constanţa va fi din nou gazda unui cuplaj voleibalistic între selecţionatele de volei masculin şi feminin ale României şi cele ale Turciei. În întrecerea masculină, echipa de pe malul Bosforului ocupă ultimul loc în grupă, formaţia pregătită de Stelian Moculescu impunându-se fără probleme în partidele din tur, disputate la Ordu, cu 3-0 şi 3-1. La jumătatea fazei grupelor, „tricolorii" sunt lideri în Grupa C şi au mari şanse de a ajunge în Final Four-ul competiţiei. Dacă vor reuşi să câştige cele patru meciuri de pe teren propriu, cu Turcia şi Belarus, jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu pot încheia pe una dintre primele două poziţii în grupă. În funcţie şi de rezultatele din Grupa B, unde Spania şi Olanda s-au detaşat, România s-ar putea califica la turneul final şi de pe locul secund, dacă Slovacia va câştiga grupa. Slovenia, liderul Grupei A, este prima formaţie care se poate deja gândi la turneul final. La feminin, Turcia, echipă deja calificată la turneul final din postura de ţară gazdă, are punctaj maxim şi are toate şansele să câştige Grupa C, având un avans de şapte puncte faţă de România, care ocupă poziţia a doua. În tur, adversarele „tricolorelor" nu au dat nicio şansă echipei pregătite de Darko Zakoc şi Constantin Alexe, reuşind o dublă victorie în minimum de seturi. Astfel, naţionala feminină va avea nevoie de un punctaj cât mai bun la finalul fazei grupelor în comparaţie cu Franţa (Grupa A) şi Cehia sau Bulgaria (Grupa B), pentru a fi cea de-a patra formaţie calificată la turneul din Turcia. Astfel, prima partidă dintre România şi Turcia este programată astăzi, de la ora 18.00, la masculin, urmată de echipele feminine, de la ora 20.30. Mâine, echipele masculine se vor întâlni de la ora 17.00, urmate de fete, de la ora 19.30. Intrarea la Sala Sporturilor este liberă.

Liga Europeană, ajunsă la cea de-a opta (masculin), respectiv a treia ediţie (feminin), a adunat la start 12 echipe. Prima clasată din cele trei grupe va obţine calificarea pentru turneul final, alături de ţara organizatoare. În cazul în care ţara gazdă va câştiga grupa, cea de-a patra participantă la Final Four va fi echipa cu cel mai bun punctaj de pe locul 2 din cele trei grupe. La masculin, turneul final al Ligii Europene va avea loc pe 16 şi 17 iulie la Kosice (Slovacia), în timp ce întrecerea feminină se va desfăşura pe 15 şi 16 iulie, la Istanbul (Turcia). Primele două clasate la turneul final vor obţine dreptul de a juca în FIVB World Grand Prix care va avea loc anul viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii