Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata, succes la limită în faţa Gloriei Buzău

ro

28 Mar, 2011 00:42 1241 Marime text
sageata.jpgFormaţia năvodăreană va juca etapa următoare pe terenul principalei contracandidate la locul 2, Concordia Chiajna

Ocupanta locului secund în Seria I, Săgeata Năvodari, s-a impus la limită sâmbătă, cu scorul de 1-0, în faţa Gloriei Buzău, într-un meci din etapa a XIX-a a Ligii a II-a.

Formaţia antrenată de Aurel Şunda s-a chinuit mai mult de o repriză să înscrie în faţa unei echipe care s-a apărat pe întreaga durată a partidei de la Năvodari. Fără Jianu în primul 11, Săgeata a reuşit să-şi creeze câteva ocazii în primul mitan, însă portarul oaspeţilor, Budur, a prins o zi foarte bună şi a păstrat tabela intactă la pauză. Buzoienii au încercat să iasă mai mult la joc în partea a doua, însă fără să pună în pericol poarta lui Olteanu. Singurul gol al meciului a venit în minutul 56, Vezan reuşind să înscrie cu un şut la colţul lung din interiorul careului, după o fază prelungită de atac. Până la final nu s-a mai înregistrat nicio ocazie de poartă, terenul tare şi vântul puternic punându-şi amprenta pe jocul celor două formaţii. Astfel, Săgeata obţine trei puncte importante, care o menţin pe poziţia a doua în clasamentul Seriei I, la două puncte de Concordia Chiajna. Antrenorul Aurel Şunda a început partida cu următoarea formulă de echipă: Florin Olteanu - Bold, Goşa, Florin Popa, Alexandru Vlad - Olah, Valentin Apostol, Vezan (min.83 - Decebal Gheară), Boroştean (min.71 - Şicu), Lucian Turcu (min.46 - Jianu) - Sorin Chiţu. „A fost un meci pe care ar fi trebuit să-l câştigăm la o diferenţă mai mare, în condiţiile în care am avut cel puţin 6-7 ocazii clare de a înscrie, însă portarul Budur a prins astăzi o zi mare. În plus, Gloria nu cred că a reuşit să-şi creeze măcar o ocazie, apărându-se în cea mai mare parte a întâlnirii. Din păcate, jocul echipei a avut de suferit din cauza terenului tare şi a vântului puternic", a declarat Aurel Şunda după meci. În schimb, antrenorul buzoienilor, Mihai Ciobanu, a criticat maniera de arbitraj a brigăzii conduse la centru de Ion Roşu. „Din păcate, nu s-a întâmplat ce ne-am propus înainte de acest meci, obţinerea a cel puţin un punct. Unele decizii ale arbitrului şi vântul care bătea din toate direcţiile ne-au ţinut în jumătatea noastră de teren", a spus tehnicianul Gloriei.

Scandal la final

Un mic conflict a izbucnit la finalul partidei de la Năvodari, după ce jucătorul oaspeţilor, Mădălin Puşcă, a trimis în tribună una dintre mingile de la marginea terenului. „Numărul 20 de la ei a dat una dintre mingile noastre în tribună, moment în care maseurul nostru s-a dus la el să-i ceară socoteală. În acel moment au intervenit şi ceilalţi de pe banca Gloriei", a precizat antrenorul Aurel Şunda.

„Meciul cu Chiajna nu este decisiv"

În etapa următoare, Săgeata Năvodari va juca pe terenul principalei contracandidate la locul 2, Concordia Chiajna, echipă care în tur a administrat năvodărenilor singurul eşec de pe teren propriu din acest sezon. Cu toate acestea, tehnicianul năvodărenilor nu vede acest meci ca fiind unul decisiv: „Ne aşteaptă o partidă importantă în deplasare la Chiajna, însă nu cred că este un meci decisiv. Decisivă este o finală de cupă, de campionat mondial. Mai sunt destule etape până la final şi orice se poate întâmpla".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii