Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata aşteaptă decizia privind promovarea

ro

23 Mar, 2011 02:46 1442 Marime text
sageata.jpgRecursul depus de conducerea clubului năvodărean a fost amânat de două ori în această lună

Săgeata Năvodari va afla în această după-amiază dacă va avea drept de promovare în primul eşalon al fotbalului românesc, după ce Federaţia Română de Fotbal a decis în urmă cu o lună că formaţia de pe litoral nu are drept de promovare pe motiv că nu şi-a câştigat pe teren locul în Liga a II-a.

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal va judeca din nou recursul depus de către conducerea divizionarei secunde, Săgeata Năvodari, cu privire la dreptul echipei antrenate de Aurel Şunda de a putea promova într-un eşalon superior încă din acest sezon. Oficialii clubului năvodărean speră că de această dată Federaţia va da un răspuns favorabil, după ce decizia finală în acest caz a fost amânată de două ori în această lună. Pentru a nu mai fi nevoie de o nouă amânare, managerul general al grupării de pe litoral, Mihai Terzi, a declarat săptămâna trecută că va prezenta membrilor Comisiei toate actele necesare care atestă că Săgeata Năvodari nu şi-a schimbat statutul juridic atunci când a promovat în Liga a II-a. „Nu am făcut nimic nelegal şi data viitoare vom prezenta toate actele pentru a ni se reda dreptul la promovare" a spus Terzi săptămâna trecută, după a doua a amânare a cazului. Oficialii năvodăreni susţin că promovarea din urmă cu doi ani a echipei din Liga a III-a în eşalonul secund s-a realizat doar printr-un schimb de locuri cu CS Buftea, nu prin fuziune, comasare sau absorbţie. Totodată, potrivit conducerii clubului, echipa a primit asigurări la începutul sezonului chiar de la şeful Direcţiei Juridice că nu va avea nicio problemă privind dreptul de a promova. „Sunt convins că avem dreptate, nu se poate da o astfel de decizie la mijlocul sezonului. Nici Constituţia nu poate să dea legi retroactiv. Dacă va fi nevoie, vom apela chiar şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă sper să nu trebuiască să ajungem până acolo", a declarat şi tehnicianul Săgeţii, Aurel Şunda. Se pare însă că problema cea mai mare este schimbarea sediului clubului de la Stejaru la Năvodari, acest lucru fiind inclus în Statutul FIFA ca un motiv pentru care o echipă nu ar trebui să aibă drept de promovare. Va reamintim că nu mai puţin de 22 de formaţii care activează în ligile inferioare, printre care şi Săgeata Năvodari, nu au drept de promovare în următorii trei ani pe motiv că nu au respectat principiul meritului sportiv şi şi-au schimbat statutul juridic. Săgeata se află pe locul secund în Seria I din Liga a II-a, cu 40 de puncte, la patru lungimi de liderul Ceahlăul şi la două faţă de echipa de pe locul 3, Concordia Chiajna.

Lucrările la stadion nu se amână

Deşi sunt în aşteptarea unei decizii în privinţa promovării, autorităţile locale năvodărene nu renunţă la proiectul de modernizare şi extindere a stadionului Flacăra. Lucrările urmează să fie demarate în această perioadă, arena urmând a fi adusă la standardele impuse de FRF, pentru ca Săgeata să evolueze la Năvodari în Liga I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii