Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revin la echipa de anul trecut

ro

18 Jun, 2009 02:31 1124 Marime text

handbal_cs_tomis.jpgDiana Druţu a revenit la formaţia constănţeană, după ce a fost împrumutată pentru un an la Oţelul, în timp ce mai multe jucătoare „detaşate" şi-au manifestat intenţia de a reveni la Constanţa

După ce a ratat, pentru al doilea sezon consecutiv, accesul în cupele europene, gruparea de handbal feminin CS Tomis Constanţa a început deja restructurarea lotului pentru viitorul sezon, când obiectivul va fi acelaşi: clasarea pe un loc de cupă europeană. 

Nemulţumit de transferurile efectuate la începutul sezonului trecut, preşedintele formaţiei de pe litoral, Gheorghe Slabu, a decis să renunţe la jucătoarele străine aduse pe bani mulţi în vara anului trecut. Astfel, deşi handbalistele din Azerbaidjan - Anna Jafarova şi Marina Tankaskaya - au fost printre cele mai bune marcatoare ale Tomisului în ediţia 2008-2009 a Ligii Naţionale, nu li s-au prelungit contractele scadente în această vară. De asemenea, CS Tomis a renunţat şi la serviciile jucătoarei din Croaţia, Filipa Ackar. Aceeaşi soartă se pare că o va avea şi portarul Csilla Fekete. Jucătoarea maghiară, adusă de la puternica formaţie Cornexi Alcoa, ar putea pleca de la Tomis, Gheorghe Slabu fiind hotărât să abordeze viitorul sezon fără jucătoare străine în lot. În plus, vor reveni la echipă şi jucătoarele împrumutate anul trecut la alte echipe, printre acestea regăsindu-se jucătoare precum Druţu şi Mateescu. În ceea ce priveşte campania de transferuri, CS Tomis a început deja să se întărească pentru ediţia următoare a campionatului, în vederea alcătuirii unui lot capabil să se claseze pe podium. Conform preşedintelui clubului constănţean, la echipă vor fi aduse mai multe jucătoare de valoare, obiectivul pentru noul campionat fiind chiar o clasare pe podium. „Dacă vom reuşi să transferăm jucătoarele cu care suntem în discuţii, putem avea şanse şi la locurile doi-trei în stagiunea viitoare. Vrem să aducem doar jucătoare valoroase, pentru a nu mai avea surprize neplăcute, aşa cum am avut în acest sezon", a mai spus oficialul grupării de pe litoral. Astfel, primele nume anunţate de conducerea clubului constănţean sunt cel al extremei stângi Georgiana Pătru (33 ani) şi cel al portarului Mihaela Blaga (37 ani), ambele de la Oţelul Galaţi. Conducerea clubului a anunţat că lotul formaţiei constănţene va mai suferi o serie de schimbări majore, urmând ca la echipă să sosească în jur de opt jucătoare achiziţionate numai de la cluburile din ţară. „Deja ne-am orientat şi am pornit discuţiile cu nişte jucătoare care bănuiesc că o să vă placă. Avem în plan şapte-opt achiziţii, care sunt rezolvate în proporţie de 90 la sută, iar anul viitor, dacă nu vom accede pe primele cinci locuri, cu siguranţă mă voi orienta către alt sport", a declarat la finalul sezonului, Gheorghe Slabu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii