Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au încheiat cel mai slab sezon din istoria clubului

ro

07 Jun, 2011 00:00 1122 Marime text
farul.jpgFarul a terminat pe locul 13, la trei puncte distanţă de locurile retrogradabile

Neprogramată în ultima etapă contra Astrei II Giurgiu, formaţia constănţeană a încheiat săptămâna trecută un sezon dezastruos, clasându-se la final pe locul 13 în Seria I din eşalonul secund, chiar deasupra liniei care delimitează echipele retrogradate în Liga a III-a.

După un tur de campionat în care Farul a adunat 20 de puncte, în condiţiile în care antrenorul Ioan Sdrobiş s-a bazat pe un lot de jucători format cu doar o săptămână înainte de startul sezonului, returul a fost unul dezamăgitor pentru gruparea de pe litoral. În pauza competiţională de iarnă, problemele financiare, dar şi lipsa utilităţilor la stadion au făcut ca mai mulţi jucători importanţi să părăsească echipa, în frunte cu Sdrobiş şi preşedintele Relu Damian. Astfel, cu un lot subţire atât numeric, cât şi valoric, formaţia constănţeană nu a mai reuşit să repete evoluţiile din tur, acumulând doar 10 puncte în a doua jumătate a sezonului. Astfel, „marinarii" au terminat campionatul pe un dezamăgitor loc 13, după ce la jumătatea stagiunii se afla pe poziţia a 8-a. Mai mult, punctele adunate în tur au fost cele care au salvat de la dezastru formaţia constănţeană, „marinarii" fiind la doar trei puncte distanţă de retrogradarea în al treilea eşalon fotbalistic. Astfel, ediţia de campionat 2010 - 2011 a reprezentat cel mai slab sezon din istoria de peste jumătate de secol a clubului constănţean, lucru confirmat şi de antrenorul Gheorghe Butoiu: „Am prins cea mai slabă echipă a Farului din istoria clubului. Din lotul actual nu ştiu dacă mai mult de doi jucători pot face faţă în Liga a II-a".

Soluţii pentru redresare

Finalul de campionat vine însă cu noi promisiuni din partea conducerii clubului, urmărindu-se redresarea echipei. Astfel, fostul tehnician al Victoriei Brăneşti, Ilie Stan, ar putea conduce de pe bancă echipa pentru sezonul viitor. Condiţia principală impusă de antrenor este stabilitatea financiară, pentru a nu se mai repeta episodul de la Brăneşti, club care este foarte aproape de desfiinţare. De asemenea, Ilie Stan îl va avea alături pe fostul manager sportiv al grupării ilfovene, Alin Buzărin. „Aş vrea să vin aici în primul rând pentru public şi pentru tradiţia oraşului Constanţa. Principala cauză la fotbal sunt însă banii şi fără bani nu poţi face nimic. Dacă vom avea garanţia faptului că cei cu bani vin să ajute Farul, vom veni şi noi. Farul nu poate să fie reaprins fără un buget stabil, fără jucători care să vină şi să pună suflet pentru echipă. Dacă voi veni aici, vin doar să promovez echipa şi pentru asta am nevoie de un buget stabil şi atunci îmi asum în totalitate performanţa", a declarat Ilie Stan. În acest sens, cei din conducerea clubului i-a invitat mâine la discuţii pe toţi cei care şi-au exprimat dorinţa de a se implica financiar la Farul, iar în funcţie de finalitatea acestor negocieri se vor stabili obiectivele şi viitorul grupării de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii