Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, la al doilea succes in Serbia

ro

10 Aug, 2009 02:16 1114 Marime text
cap_3.jpgNoua achiziţie a echipei constănţene, sârbul Nikola Manojlovic, a fost principalul marcator în amicalul de sâmbătă, de la Novi Sad

Campioana României a disputat cel de-al treilea meci amical în cantonamentul din Serbia. Astfel, după Vardar Skopje şi HC Tarkett Sintelon, constănţenii au jucat sâmbătă împotriva formaţiei Vojvodina Novi Sad, clasată pe locul 9 în sezonul precedent în Serbia.

hcm.jpgAflată în cantonament la Novi Sad, formaţia pregătită de Zoran Kurtes s-a impus fără prea mari emoţii chiar pe terenul adversarului, cu scorul de 37-30, după ce, la pauză, HCM conducea cu 20-16. A învins. Cei mai buni marcatori ai campioanei României au fost Manojlovic, cu şase goluri, Sadoveac (cinci reuşite), Csepreghi şi Toma (câte patru), Pavlovic şi Schuch (câte trei), Buricea, Timofte, Nicolae, Băiceanu şi Mureşan (câte două), Sas şi Vukovic (câte un gol). După o scurtă pauză cauzată de unele accidentări, Alexandru Csepreghi, Silviu Băiceanu şi pivotul Pavel Sas au revenit în teren cu ocazia acestei partide. De asemenea, tehnicianul HCM-ului, Zoran Kurtes, a utilizat întreg lotul de jucători, mai puţin extrema Alexandru Sabou, acesta fiind menajat. O surpriză plăcută la această întâlnire a fost noua achiziţie a grupării de pe litoral, sârbul Nikola Manojlovic, care a reuşit să convingă atât conducerea, cât şi banca tehnică a constănţenilor că nu au greşit când l-au transferat. Acesta a fost, sâmbătă, cel mai bun jucător al campioanei României, înscriind şi cele mai multe goluri pentru noua sa echipă. În plus, potrivit declaraţiei lui Zoran Kurtes, lista de achiziţii ale acestei veri ar putea fi completată cu încă doi jucători. Partida disputată cu Vojvodina a fost cel de-al treilea meci de pregătire al cantonamentului pe care constănţenii îl efectuează în Serbia. În celelalte două partide, HCM a înregistrat o înfrângere în faţa campioanei Macedoniei, Vardar Skopje, scor 30-33 şi o victorie cu fosta echipă a lui Zoran Kurtes, HC Tarkett Sintelon, scor 30-29. HCM va rămâne la Novi Sad până miercuri, 12 august, dată la care va juca şi ultima partidă de verificare din Serbia, la Belgrad, împotriva campioanei acestei ţări, Partizan. Apoi, delegaţia campioanei României va reveni la Constanţa, unde îşi va continua antrenamentele pentru noul sezon competiţional, iar pe 22 august se va juca un meci în Ungaria, cu Dunaferr sau Veszprem. De asemenea, la sfârşitul acestei luni, în perioada 26 - 31 august, echipa de la malul mării va participa la un puternic turneu ce va avea loc în localitatea bosniacă Banja Luka. Alături de echipa gazdă şi campioana României, vor mai participa echipele Gorenje (campioana Sloveniei), Chambery (vicecampioana Franţei) şi Steaua Bucureşti. Constănţenii vor debuta în noul sezon al Ligii Naţionale pe 6 septembrie, când vor întâlni, pe teren propriu, formaţia HC Odorhei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii