Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM joaca impotriva Stelei pentru un loc in finala

ro

20 May, 2010 04:18 1446 Marime text
hcm.jpgCele două formaţii s-au întâlnit în aceeaşi fază a competiţiei şi anul trecut, câştig de cauză având atunci echipa bucureşteană, după aruncările de la şapte metri

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce s-a impus în partida din sferturi, contra celor de la U Transilvania Cluj, cu scorul de 34-25 (18-14).

Echipa pregătită de Eden Hairi a debutat cu dreptul în această ediţie a Cupei României, învingând echipa clasată pe locul 8 la sfârşitul acestui sezon. Handbaliştii de la Constanţa au intrat pe teren cu tricouri imprimate cu chipul fostului lor antrenor, Zoran Kurtes, care a decedat în 7 mai, la doar 44 de ani, la o zi distanţă de momentul când echipa a primit trofeul şi medaliile de campioană. La final, jucătorii de la HCM i-au dedicat victoria, spunând că îşi doresc enorm să câştige competiţia, aşa cum îşi dorea şi Zoran Kurtes. Disputată la o oră matinală (ora 10.00), partida dintre HCM Constanţa şi U Transilvania Cluj a fost controlată în întregime de dobrogeni. Aceştia s-au distanţat treptat în prima parte a meciului, astfel, că la jumătatea reprizei conduceau la patru goluri diferenţă, scor 11-7. Toma şi compania au menţinut acest avantaj până la pauză, când scorul arăta 18-14 în favoarea campioanei. Avantajul a fost menţinut şi de o nouă intervenţie salvatoarea a „portarului" George Buricea, cel care a mai apărat o astfel de lovitură şi în Liga Campionilor, contra ruşilor de la Chekhoskie. După revenirea de la cabine, Clujul încearcă să revină în joc şi se apropie la două goluri, în minutul 42, scor 21-19, după ce reuşeşte să înscrie patru goluri consecutive. Campioana se distanţează însă rapid la cinci lungimi, în doar câteva minute, scorul devenind 27-22. Resemnaţi, clujenii nu mai forţează, lucru speculat de formaţia de pe litoral care se distanţează pe tabelă, scor 31-23. Până la final, HCM mai adaugă un gol la diferenţa de pe tabelă şi se impune cu scorul de 34-25, calificându-se în penultimul act al competiţiei. De asemenea, la final, jucătorii constănţeni i-au dedicat victoria regretatului antrenor Zoran Kurtes, spunând că îşi doresc enorm să câştige competiţia, aşa cum îşi dorea şi fostul tehnician al HCM-ului.În semifinale, campioana în exerciţiu o va întâlni pe deţinătoarea Cupei României, Steaua Bucureşti. Echipa bucureşteană s-a calificat la rândul ei în penultimul act al Cupei României, după o partida controlată de la un capăt la altul cu Ştiinţa Municipal Bacău. Roş-albaştri s-au impus cu scorul de 39-32 (22-13). HCM Constanţa şi Steaua Bucureşti se vor întâlni astăzi, de la ora 18.00, în Sala D. Popescu Colibaşi, din Braşov. Mâine, echipele calificate în finală vor avea o zi liberă, iar sâmbătă, 22 mai, de la ora 13.15, este programată finala competiţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii