Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia a respins cererea de amânare FC Farul şi Viitorul vor juca la sfârşitul săptămânii

ro

25 Aug, 2010 02:02 1527 Marime text
farul.jpg„Vom fi nevoiţi să facem un efort şi să jucăm. Chiar dacă Farul este mortul care tocmai s-a întors din groapă şi e la perfuzii, vom încerca să ne prezentăm de la onorabil în sus"

Deşi abia a început să-şi încropească o nouă echipă, noul antrenor al Farului, Ioan Zdrobiş, va fi nevoit să găsească soluţii pentru a alinia o echipă până la sfârşitul acestei săptămâni pentru meciul din prima etapă a Ligii a II-a.

După ce a susţinut abia luni primele antrenamente în vederea pregătirii pentru noul sezon, formaţia constănţeană a cerut acceptul conducerii grupăriiFC Viitorul pentru amânarea meciului direct din prima etapă a Ligii a II-a, programat la sfârşitul acestei săptămâni,pe stadionul din Ovidiu. Ţinând cont de situaţia dificilă pe care a traversat-o FC Farul în această perioadă, conducerea executivă de la FC Viitorul a răspuns pozitiv cererii Farului şi a acceptat amânarea meciului de debut din Liga a II-a. FC Viitorul a propus ca data de desfăşurare a partidei să fie 15 septembrie, aceeaşi la care va avea loc şi întâlnirea dintre Ceahlăul Piatra Neamţ şi Delta Tulcea, partidă contând, de asemenea, pentru prima etapă a Ligii a II-a. Decizia finală a aparţinut însă Comisiei de Competiţii a Federaţiei Române de Fotbal, care nu a fost de acord cu această amânare. Refuzul a fost motivat prin faptul că, potrivit regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice, echipa care solicită schimbarea zilei de disputare a unui meci, trebuie să o facă cu cel puţin 7 zile înainte. „Solicitările privind schimbarea programării jocurilor oficiale (ora, data sau localitatea), făcute cu mai puţin de 7 zile înaintea programării iniţiale, nu vor fi luate în considerare", se arată în regulament. Astfel, conducerea Farului va trebui să legitimeze jucătorii sosiţi la Constanţa luni, iar Zdrobiş să alinieze o echipă competitivă până la ora meciului. „Vom fi nevoiţi să facem un efort şi să jucăm. Acum, avem legitimaţi trei sau patru jucători. Chiar dacă Farul este mortul care tocmai s-a întors din groapă şi e la perfuzii, vom încerca să ne prezentăm de la onorabil în sus. Nu ne putem bate joc de numele acestui club", a declarat, luni, preşedintele grupării constănţene, Relu Damian. În altă ordine de idei, Farul a jucat ieri după-amiază primul meci oficial al noului sezon, pe terenul formaţiei din Liga a III-a, ACS Berceni, contând pentru faza a patra a Cupei României. Echipa de la malul mării a fost condusă de pe bancă de fostul jucător al „marinarilor", Cristi Şchiopu. Lotul deplasat a fost format din jucători născuţi în anii 1992-1993 (grupa de juniori A): Isleam, Niţescu, Forminte, Sescioreanu, Ismail, Mocanu, Uzum, Scupra, Drăchici, Ureche, Contu, Frăţilă, Vlaciu, Bubuleandră şi Guşe. Partida s-a disputat după închiderea ediţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii