Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul atacă prima victorie după nouă etape

ro

14 Nov, 2008 03:00 595 Marime text

farul_antrenor_ion_marin_sapaliga_09.jpgIon Marin: „La ora actuală nu există nicio presiune asupra mea sau vreo discuţie, măcar aluzivă, despre o înlocuire“

Aflată pe un loc retrogradant, echipa constănţeană este obligată să obţină toate cele trei puncte sâmbătă, când va întâlni, pe teren propriu, formaţia Pandurii Târgu-Jiu, într-un meci contând pentru etapa a XV-a a Ligii I.

Fără victorie de nouă etape, formaţia pregătită de Ion Marin se află într-o situaţie extrem de dificilă în clasamentul Ligii I, unde ocupă locul 15, cu 12 puncte. Tehnicianul constănţenilor, Ion Marin, susţine că o victorie cu Pandurii este vitală pentru echipa sa. „Ne aflăm în faţa unui meci în care punctele sunt vitale pentru echipa Farul. Din fericire pentru noi, putem alinia un unsprezece matur, pentru că este certă revenirea lui Maxim şi a lui Chico, iar până la ora jocului, şi Gosic s-ar putea să fie recuperat complet. Avem nevoie de jucători care să ştie să joace sub stres, după o perioadă în care nu am mai simţit gustul victoriei. Am mare încredere în jucători că vor face totul ca sâmbătă să câştigăm trei puncte, care ar însemna speranţă pentru Farul şi încredere pentru următoarele două jocuri“, a declarat „Săpăligă“, care este de părere că formaţia sa este avantajată de faptul că echipa gorjeană a jucat în Cupa României. „Pandurii joacă dezinvolt, marchează când nu te aştepţi. Este o echipă care are un jucător (n.r. Iordache) cu viteză şi tehnică foarte bună şi un Piţurcă inspirat. Cred însă că se va simţi o stare de oboseală după meciul din Cupa României, la care se mai adaugă şi drumul. Aceste lucruri reprezintă un avantaj pentru noi“. Tehnicianul Farului a mai declarat că nu îşi simte postul ameninţat, în cazul unei înfrângeri în partida de sâmbătă. „La ora actuală nu există nicio presiune asupra mea, nu a existat nicio discuţie, măcar aluzivă, despre o înlocuire, dar care poate să fie posibilă în viaţa de antrenor. Sunt situaţii, în cadrul echipei, în care schimbările nu aduc neapărat ceva bun“, a precizat Marin. De cealaltă parte, tehnicianul Sorin Cârţu face apel la jucătorii săi să uite de victoria din Cupă. „Este un cadou frumos de ziua mea. Am zis de la început că mi-aş fi dorit să întâlnim altă echipă, nu Universitatea. Le voi face cinste băieţilor, dar gândul trebuie să ne stea la meciul cu Farul, mult mai important decât cel de astăzi“, a declarat Cârţu.

Alibec, decisiv în naţionala Under 19

Echipa naţională Under 19 a României, avându-i în componenţă şi pe juniorii Farului, Denis Alibec şi Cosmin Matei, a obţinut calificarea la ultima fază preliminară a Campionatului European. La mini-turneul de calificare din Turcia, România a învins, ieri, Andorra, cu 2-0, Alibec deschizând scorul în minutul 25. Ultimul meci al tinerilor tricolori în Turcia se va disputa sâmbătă, de la ora 13.30, împotriva ţara gazdă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii