Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut de retur perfect pentru „marinari"

ro

16 Mar, 2011 02:59 1278 Marime text
farul.jpgFC Farul se află pe locul 7 în clasamentul Seriei I din Liga a II-a, cu 24 de puncte, şi va întâlni în etapa viitoare, la Constanţa, liderul Ceahlăul Piatra Neamţ

Deşi a pierdut în această iarnă mai mulţi jucători de bază, dar şi pe antrenorul Ioan Sdrobiş, cea care a făcut minuni în turul campionatului, FC Farul, a început a doua parte a sezonului cu evoluţii peste aşteptările multora.

Reuniţi mai târziu decât jucătorii celorlalte formaţii din serie din cauza problemelor cu utilităţile la stadion, „marinarii" erau văzuţi ca victime sigure la începutul returului. Formaţia pregătită acum de Gheorghe Butoiu a avut însă un start lansat. A terminat la egalitate în prima etapă a returului în derby-ul local cu FC Viitorul, una dintre cele mai puternice echipe ale seriei, apoi a reuşit, după o deplasare lungă şi obositoare, să obţină şi primul succes al anului în campionat, chiar pe terenul unei pretendente la promovarea în primul eşalon, FC Botoşani. Principalul atu al constănţenilor rămâne în continuare apărarea, Farul primind doar 16 goluri în cele 17 etape scurse din actualul sezon. „Noi, după tur, am pierdut nu mai puţin de 12 jucători şi am adus mai puţini. Punctul nostru forte în aceste meciuri a fost apărarea. Avem o linie de fund foarte experimentată şi de aceea am primit şi puţine goluri până acum", a declarat tehnicianul Farului, Gheorghe Butoiu, al cărui bilanţ pe banca echipei constănţene a ajuns la trei victorii şi un rezultat de egalitate. Totodată, atacul a fost întărit în această iarnă prin revenirea la echipa de pe litoral a lui Ştefan Ciobanu, cel care a debutat deja cu gol la Farul în deplasarea de la Botoşani. Altfel, după 17 runde, alb-albaştri se află pe locul 7 în clasamentul Seriei I din Liga a II-a, cu 24 de puncte, la 11 lungimi de locurile care asigură promovarea în Liga I.

Urmează confruntarea cu liderul

Primul meci cu adevărat important din acest an pentru FC Farul este programat în etapa următoare. Echipa de pe litoral va juca pe propriul teren în compania liderului Seriei I, Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă care a surclasat în primele două etape ale returului pe Delta Tulcea, scor 4-1, şi pe FC Snagov, scor 4-0. În ciuda rezultatelor pozitive din acest debut de retur, constănţenii nu pot emite pretenţii în faţa singurei formaţii neînvinse din eşalonul secund. Totuşi, evoluţiile trupei lui Gheorghe Butoiu din ultimele partide dau speranţe că se poate obţine un nou rezultat pozitiv în faţa propriilor suporteri. Din păcate, constănţenii se confruntă cu probleme de efectiv înainte de acest meci. Astfel, Ion Barbu nu va putea juca cu Ceahlăul, în urma accidentării pe care a suferit-o la meciul precedent, în aceeaşi situaţie fiind şi portarul Dan Zdrâncă (ruptura fibrilară), dar şi mijlocaşul Alin Abuzătoaie (entorsă la gleznă). Meciul dintre FC Farul şi Ceahlăul Piatra Neamţ se va juca sâmbătă, la Constanţa, cu începere de la ora 11.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii