Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuplaj voleibalistic la Sala Sporturilor „Tricolorii" atacă Final Four-ul Ligii Europene la Constanţa

ro

07 Jul, 2011 00:00 1429 Marime text
volei.jpgDacă fetele nu mai au nicio şansă să se califice mai departe, selecţionata masculină mai are nevoie de patru puncte pentru a fi printre echipele calificate în turneul semifinal

Mâine şi sâmbătă, naţionala masculină de volei a României va juca la Sala Sporturilor din Constanţa ultimele partide din cadrul fazei grupelor Ligii Europene.

Naţionala pregătită de Stelian Moculescu va întâlni selecţionata statului Belarus, în ultima etapă a competiţiei continentale. „Tricolorii", printre care se află şi trei componenţi ai formaţiei CVM Tomis (Radu Began, Florin Voinea şi Laurenţiu Fabian Birău) sunt principalii favoriţi la câştigarea Grupei C şi la calificarea pentru turneul final al întrecerii care va avea loc pe 16 şi 17 iulie la Kosice (Slovacia). Chiar dacă la startul ediţiei din acest an a competiţiei s-au aliniat cu patru echipe mai mult faţă de sezonul trecut, jucătorii lui Stelian Moculescu au avut evoluţii peste aşteptări, într-o grupă extrem de dificilă. Began şi compania speră să continue jocul bun şi în acest week-end contra formaţiei pregătite de Viktor Sidelnikov, fostul antrenor al echipei CVM Tomis şi să se impună în ambele partide. În tur, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, reuşind să se impună cu acelaşi scor, 3-1. Formaţia masculină este lider în Grupa C, cu 21 de puncte, având trei lungimi avans faţă de ocupanta locului secund, Slovacia. Slovacii pot aduna maximum 24 de puncte în cazul în care se impun în minim de seturi împotriva Turciei, astfel, România are nevoie de minimum patru puncte în „dubla" de la Constanţa, pe care le poate acumula din două victorii sau un succes de trei puncte, plus o înfrângere cu 2-3. Grupa mai poate fi câştigată şi cu doar trei puncte, caz în care poate intra în calcul setaverajul, sau cu un mai puţin scontat ajutor din partea Turciei, în timp ce Belarus se află pe poziţia a treia, la şapte puncte distanţă de lider. Ambele partide dintre România şi Belarus se vor începând cu ora 18.00. În cazul în care se va califica în Final Four-ul competiţiei, naţionala României ar putea întâlni una dintre selecţionatele Slovaciei (calificată din postura de ţară gazdă), Sloveniei (câştigătoarea Grupei A) sau una dintre naţionalele Spaniei şi Olandei, care luptă pentru supremaţie în Grupa B.

Meciuri de palmares pentru naţionala feminină

După partidele băieţilor urmează, de la ora 20.30, meciurile naţionalei feminine, care întâlneşte selecţionata similară a Belarusului. Echipa pregătită de Darko Zakoci şi Constantin Alexe a ratat orice şansă de a accede la turneul Final Four de la Istanbul, aflându-se pe locul secund în Grupa C, cu 17 puncte, la şapte lungimi de liderul Turcia (formaţie calificată din oficiu ca ţară gazdă). Astfel, cele patru formaţii care se vor lupta pentru trofeul Ligii Europene sunt Turcia, Serbia, Bulgaria şi Cehia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii