Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSV 2004 Tomis isi definitiveaza lotul

ro

05 Aug, 2010 00:00 1356 Marime text
p6-csvolei2004tomis.jpgUltima achiziţie a formaţiei constănţene este Alexandra Trică, fostă componentă a campioanei Metal Galaţi

Vicecampioana României la volei feminin, CS Volei 2004 Tomis, se pregăteşte pentru viitorul sezon al Diviziei A1. Până în acest moment, clubul constănţean a reuşit să achiziţioneze două jucătoare, urmând ca în perioada următoare să obţină semnătura celei de-a treia.
 
La mai puţin de două luni înainte de reluarea campionatului, gruparea de pe litoral este activă pe piaţa transferurilor. După retragerea din campionat a multiplei campioane naţionale, Metal Galaţi, încearcă să formeze o echipă puternică cu care să realizeze obiectivele propuse: campionat, Cupa României, dar şi o participare cât mai lungă în cupele europene. Ultima achiziţie este fosta componentă a campioanei României, Alexandra Trică. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani joacă pe postul de libero si va suplini la Constanta absenţa Ioanei Pristavu. Tomis a mai reuşit în această vară achiziţionarea centrului Georgeta Ciobanu, care a revenit la echipa constănţeană, după ce în sezonul trecut a evoluat pentru Penicilina Iaşi. În vârstă de 27 de ani, voleibalista a mai evoluat la Farul, CSU Metal Galaţi, Unic Piatra Neamţ. Ciobanu este cea de-a doua achiziţie a clubului constănţean din aceasta vară, după transferul sârboaicei Jasna Majstorovic. Internaţionala din Serbia, în vârstă de 26 de ani, a semnat cu formaţia constănţeană pe un sezon. Majstorovic are în palmares patru titluri şi patru cupe ale Serbiei. A mai evoluat la formaţiile Jedinstvo Uzice, Postar 064 Belgrad, Volero Zurich şi Besiktas Istanbul. De asemenea, în această perioadă, conducerea Tomisului încearcă „înregimentarea“ fostei componente a echipei germane Rote Raben Vilsbiburg, Ioana Nemţanu, potrivit sport365.ro. În ceea ce priveşte jucătoarele din lotul de anul trecut, căpitanul echipei, Claudia Gavrilescu, a acceptat prelungirea contractului cu echipa constănţeană, după ce înţelegerea expirase la sfârşitul sezonului trecut, şi va evolua pentru vicecampioana României în al treilea an consecutiv.

Fără Pristavu şi Plchotova
 
La capitolul plecări, Tomis s-a despărţit în această vară de cehoaica Ivana Plchotova. Jucătoarea a decis să nu mai continue la Constanţa şi şi-a reziliat contractul cu Tomis, după doar un sezon petrecut la vicecampioana României. Plchotova a revenit în campionatul polonez, urmând să evolueze la formaţia MKS Dabrowa Gornicza. O altă jucătoare care a părăsit formaţia de pe litoral este liberoul Ioana Pristavu. Voleibelista care a îmbrăcat tricoul Tomisului timp de trei ani a părăsit campionatul României şi va juca în sezonul următor pentru formaţia din liga a doua franceză, USSP Albi. Pristavu a motivat decizia de a părăsi gruparea constănţeană prin faptul că nu a fost folosită sezonul trecut, în locul său fiind preferată Marina Vujovic.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii