Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confirmarea vs. razbunarea la Mangalia

ro

10 Sep, 2003 00:00 636 Marime text

"Cupa Romaniei" la fotbal

Lupta pentru calificarea in fazele superioare ale "Cupei Romaniei" continua. In faza a cincea a competitiei au intrat in cursa si echipele divizionare B, din judetul Constanta fiind prezente Callatis Daewoo Mangalia, FC Altay Dobrogea Constanta, Midia Navodari si CSM Medgidia. Programate initial sa se desfasoare astazi, de la ora 16.00, unele dintre meciurile din aceasta faza s-au disputat inca de ieri deoarece divizionarele C ramase in cursa au vineri etapa a doua din campionat. Printre acestea se afla si AS Dinamo Tulcea, adversara Midiei Navodari, meciul avand loc ieri, dupa redactarea acestui material. Celelalte trei reprezentante judetene vor evolua astazi, dupa cum urmeaza:

Callatis Daewoo Mangalia - FC Altay Dobrogea Constanta

Poate unul dintre cele mai interesante dueluri ale acestei faze, meciul de la Mangalia opune doua echipe cu evolutii bune in primele trei etape ale campionatului. Fara sa piarda nici un punct pana acum, formatia gazda ramane in continuare surpriza placuta a seriei I a Diviziei B. A obtinut victorii importante in deplasare, cu oponenta sa de azi (3-1) si Dinamo Poiana Campina (2-0), si a invins pe propriul teren pe Dacia Braila, una dintre favoritele la promovare (scor 1-0). Elevii lui Imilian Serbanica vor sa-si pastreze invincibilitatea si forteaza astazi calificarea. Trecand in tabara adversa, desi rezultatul din prima etapa o indica pe FC Altay cu sansa a doua, aceasta forteaza, la randul ei, calificarea, pentru a sterge din amaraciunea produsa atunci suporterilor. Cum nici un meci nu seamana cu celalalt si cum oaspetii au aratat ca sunt intr-o crestere de forma in ultimele doua partide din campionat (2-1 cu Gloria Buzau 2-1 si 2-0 cu Metalul Plopeni), este de asteptat ca la Mangalia cele doua combatante sa scoata tot arsenalul de lupta pe campul de bataie.

Unirea Valahorum Urziceni - CSM Medgidia

Desi nou promovata, Unirea Valahorum Urziceni porneste azi cu prima sansa. Formatia gazda, beneficiara a unui sprijin financiar consistent, dispune de jucatori valorosi, fiind una dintre cele mai puternice grupari din seria a II-a a Diviziei B. Invinsa sambata, pe teren propriu, in derby-ul cu Sportul Studentesc (0-2), formatia ialomiteana cauta sa-si redreseze cat mai rapid moralul pentru o alta confruntare importanta din campionat, cu Dacia Mioveni, din etapa a patra. CSM Medgidia nu a cunoscut gustul victoriei in actualul sezon. Doua egaluri (0-0 cu Oltul Sfantu Gheorghe si cu Laminorul Roman) si o infrangere (2-1 la Precizia Sacele) au fost rezultatele de pana acum ale echipei antrenate de Daniel Radulescu. Inca in faza de constructie, CSM Medgidia abordeaza acest meci ca pe unul amical, util la omogenizare. Bineinteles, nu este exclusa varianta calificarii. Sansele sunt mici, dar invers proportionale cu bucuria produsa in cazul unei victorii.Toate partidele de azi se vor juca in sistem eliminatoriu intr-o singura mansa, primele echipe fiind organizatoare. In cazul in care intr-un meci, dupa 90 de minute, scorul este egal, se va recurge la prelungiri, doua reprize a cate 15 minute fiecare, pe durata carora actioneaza regula "golului de aur". In caz ca dupa prelungiri egalitatea persista, se recurge la lovituri de departajare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii