Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TV Neptun si radioul lui Teodosie, pe lista neagra a CREDIDAM

ro

20 Aug, 2009 02:31 4979 Marime text
credidam.jpg„Reprezentanţii postului TV au venit în instanţă cu tot felul de aberaţii"

Reprezentanţii Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) au prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, lista neagră a televiziunilor şi posturilor de radio locale, restaurante, hoteluri, pub-uri şi chiar hypermarket-uri care nu plătesc drepturile artiştilor.

Centrul funcţionează în regim de organizaţie non profit şi se ocupă de colectarea şi repartizarea banilor proveniţi din difuzarea înregistrărilor audio sau video de către unităţile în care pot fi difuzate creaţiile artiştilor din ţară. În prezent, organizaţia apără drepturile a 8.500 de artişti, printre care îi amintim pe Dan Bittmann, Radu Beligan, Sofia Vicoveanca şi Ion Dichiseanu.

Potrivit lui Ştefan Gheorghiu, directorul CREDIDAM, în judeţul Constanţa figurează 24 de agenţi economici care refuză încheierea licenţelor. Surprinzător sau nu, printre aceştia se numără proprietari de cluburi de high class din staţiuni sau hoteluri de lux. Iată care sunt aceştia, conform datelor furnizate de Centrul pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor: disco, hotel şi biliard Vox Maris Costineşti, Casino Monaco, SC Carnaval 2000 SRL Costineşti (restaurant), Restaurant Richmond, SC Eos Company SRL, SC Mira 97 SRL, SC Alin şi Radu SRL, Hotel Arta din Eforie Nord, Restaurant şi Pizzerie Rapid, SC Timona SRL, care desfăşoară activităţi de transport persoane, Restaurant Delice din Ovidiu, Restaurant Varianta Constanţa, Restaurant Cina din Năvodari, SC Nelcom Bar din Poarta Albă, Magazin Club Idu Mamaia, Hotel Sirius Eforie Nord, Hotel Lira, Atlas şi Saturn, tot din Eforie Nord, SC GSI Tariverde, Hotel Caraiman 1 şi 2, Hotel Apolo Mamaia, Hotel Palace, SC Sapry Star SRL, Hotel Marea Neagră şi terasa Estival Mamaia.

Club Morgana, în top

Pe lista neagră a celor care refuză să respecte drepturile artiştilor se numără Club Morgana, cu cea mai mare datorie, de 5.556 lei, urmat de Hotelul Tineretului, cu 3.332 lei, şi Ozlem Tur Turizm SRL, cu 2.586 lei. Printre ceilalţi datornici îi mai întâlnim pe cei de la Hotelul Palm Beach (880, 60 lei), Complexul Savoy (357 lei). Cea mai mică datorie o deţin reprezentanţii Hotelului Bulevard şi este vorba despre 285,60 lei.

tv_neptun.jpg„I-am acţionat în instanţă de mai multe ori"

Printre datornici se numără şi posturile de radio sau televiziunile locale. SC Soti Cable Neptun este unul dintre cei mai mari debitori locali, potrivit lui Ştefan Gheorghiu. „I-am acţionat în instanţă de mai multe ori. Nu înţeleg această încăpăţânare a conducerii acestui post TV. Reprezentanţii săi au venit în instanţă cu tot felul de aberaţii şi refuză să ne dea playlist-ul lor, spunând că ei nu fac decât talk-show-uri. Şi nu difuzează prestaţii ale artiştilor. Noi însă i-am monitorizat şi am văzut că nu este aşa", a declarat directorul CREDIDAM, adăugând că TV Neptun a acumulat datorii de ordinul milioanelor de lei vechi şi nu a achitat vreodată obligaţiile către Centrul Român. Într-o situaţie similară se află şi postul Constanţa TV. Ca şi în cazul TV Neptun, reprezentanţii CTV nu au achitat niciodată dările către CREDIDAM.

Hotel Rex, pe lista albă

Datornice sunt şi înaltele feţe bisericeşti. În cazul judeţului Constanţa, Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi în acelaşi timp reprezentant al Radio Dobrogea, nu a mai plătit anul acesta dările către organizaţia non profit. Problema a apărut doar anul acesta, probabil din cauza crizei. Printre debitori există şi hypermarket-uri, unul dintre aceştia fiind Kaufland. „Ei vor să plătească o sumă de circa 4.500 de lei pe lună, pentru toate magazinele, ceea ce înseamnă circa 7% din cât datorează", a declarat Ştefan Gheorghiu. La polul opus se află Hotel Rex, Hotel Europa, Club Phoenix sau Hotel Perla, care şi-au achitat toate dările către CREDIDAM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • musteata monica 27 Oct, 2009 17:32 Observ ca primesc revistele INFO CREDIDAM la timp,dar bani mai nimic.Deci,tot am fost anuntati ca vom mai primi bani pe card insa....
  • Nicu 19 Sep, 2009 20:10 Ca sa il ajut pe pr. Eugen Tanasescu, imi cer scuze si eu pentru greseala: Intr-adevar am gresit ca am scris incurcat niste chestii. Rectific: Radio Dobrogea este la Arhiepiscopie. Cat despre radioul cumparat de Strutinsky, este Radio Mamaia si se vrea transformarea lui intro acoperire pe Dobrogea... de aici incurcatura. Scuze inca o data, dar nu e cazul ca pr. Tanasescu sa se supere asa. Nu a fost cu rea intentie pentru Arhiepiscopie. De cand cu procesele Lui Teodosie...prea vedeti dusmanie peste tot acum.
  • Nicu 18 Sep, 2009 10:12 Radioul asta nu mai este al lui Teodosie. A fost cumparat de Strutinky si Constantinescu si l-au lipit de Tv Neptun.
  • fara nume 11 Sep, 2009 08:56 LA TV NEPTUN A APARUT SAPTAMANA ASTA (SAU CEL PUTIN ACUM L-AM VAZUT EU), UN ANUNT IN CARE ANGAJARE IN MAI TOATE DEPARTAMENTELE, REDACTORI, PRODUCATORI, REPORTERI... ETC. NU VA MAI LAMENTATI ATAT PENTRU CTV-UL. TELEVIZIUNEA ASTA O SA SE DESCHIDA PRIN OCTOMBRIE (DACA O SA SE MAI DESCHIDA) SI DOAR PENTRU PERIOADA ALEGERILOR!!! MAI INTERESATI-VA SI VOI CE NAIBA! CA STATI IN CONSTANTA. CAUTATI-VA CEVA SERIOS SI SIGUR DE MUNCA PENTRU CA AIA..... NU VA MAI FI TELEVIZIUNE... NICIODATA.
  • un constantean 04 Sep, 2009 09:41 E regretabil faptul ca nu avem decat o singura televiziune locala si astfel nu putem sa auzim decat stirile pe care cei de la PSD.... scuzati Tv Neptun, ni le ofera. Chiar daca va mai emite vreodata, CTV nici macar nu se prinde in tot orasul Constanta. Doar in zona de nord. Pe deasupra Cu Gheorghe Albu in PNL, televiziune tot va avea culoare politica, cu toate ca cei de acolo spun ca nu va fi asa. Ma indoiesc. Ca sa nu mai zic, faptul ca nici bani nu au! Eu ma intreb, chiar nu exista oameni potenti in Constanta interesati sa investeasca intro televiziune la care vom putea sa ne uitam si noi, de la care sa avem ce vedea?
  • GeorgeS 03 Sep, 2009 09:37 Daca m-as lua dupa cati oameni vin pe la TV Neptun sa se angajeze, fosti ctv-isti si eu cred ca asa va fi. V-a spus Mazare ca e televiziune de alegeri si nu ati vrut sa il credeti. Acum va convingeti si voi ca asa este.
  • CTV -televiziune de alegeri 01 Sep, 2009 17:27 A aparut un zvon prin oras cun ca CTV-ul ar face angajari si am fost si eu sa ma interesez. Cei de acolo mi-au spus exact ce spunea Florin: ca o sa angajeze cu o luna inainte de alegeri si doar pentru 3 luni!!! Deci e clar ca e televiziune de alegeri. pacat... o sa ma orientez spre altceva...nu are rost sa pierdem vremea cu astia.
  • pt. :pt fratele 31 Aug, 2009 09:34 Gata! I-am scuipat :)
  • pt fratele .. 30 Aug, 2009 14:41 .. pai ... mai si scuipa ... :)
  • fratele 29 Aug, 2009 22:03 Bai io mi am dat demisia... Oricum pe 8 milioane nu stau... Pana si chioscarii lui Constantinescu si Strutinki au mai mult sau tot atat. Daca asta considera ei ca e valoarea unui jurnalist, Prost o cine se mai duce acolo.. am inghitit destul.
  • DE LA CONSTANTA TV 28 Aug, 2009 20:20 POSTUL CONSTANTA TV VA INCEPE ANGAJARILE CU O LUNA INAINTE DE ALEGERI, SI SE VA INCHIDE DUPA ALEGERILE DIN NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2009. PE SCURT, NU VA MAI IROSITI TIMPUL SICAUTATI-VA DE LUCRU OAMENI BUNI. NU MAI PLANGETI CA FRAIERII DUPA TELEVIZIUNEA ASTA.
  • fara nume 28 Aug, 2009 10:13 Astia iar au inceput cu ilegalitatile la CTV, patronii astia noi, fratii ALbu. Si nici nu au deschis televiziune. M-a chemat sa imi dau demisia ca "daca nu ma dau ei afara desfacandu-mi contractul de munca". Si mi au zis ca daca imi dau eu demisia si nu le fac greutati or sa ma cheme iar peste o luna, inainte de algeri cand o sa fac angajari. Pai cine e prost sa mai vina domnilor Albu acolo. dupa ce ne jigniti in halul asta? Ca sa nu mai spun ca o sa ne angajati pentru 2 luni de zile pana dupa alegeri, va folositi de noi (ca tot liberiali sunteti si voi ca fostii patroni), si dupa alegeri... "Hai acasa ca se inchide". Astia sunt patronii de rahat din Romania!!! Rusine!!!
  • un fost ctv-ist 28 Aug, 2009 09:23 Ieri am fost chemati la CTV ca mi se puna in vedere sa imi dau demisia, ca altfel ne dau ei afara. Ne au aratat si actele pregatite pentru desfacerea contractuluyi de munca. In conditiile astea, nu cred ca CTV va mai fi vreodata TELEVIZIUNE. Si ne au mai spus ca peste o luna se va deschide, deci asta inseamna inainte de alegeri. Deci e clar: o mai tin pana dupa alegeri si gata!!! Adio CTV! A fost un inceput frumos transformat intrun cosmar. Speram la alta televiziune pentru cei ca au pasiunea asta ca munca.
  • Florin din Cta 27 Aug, 2009 23:47 Am fost azi la CTV sa intreb de angajare ca am auzit de la niste prienteni ca s-ar face. Dar ceea ce scrie pe aici mi a spus o tanti blonda de acolo: "ANGAJARI O SA SE FACA CU O LUNA INAINTE DE ALEGERI". Asa mi-au spus-o asa am scris-o, ca sa stie si alti colegi care vroiau sa se duca acolo sa intrebe ca auzisera si ei acelasi lucru. Deci au dreptate in ceea ce au scris cei de mai jos. CTV ul o sa se mai deschida pentru alegeri si dupa aia se va inchide definitiv!!! Poate se va mai deschide vreo televiziune serioasa.... ca aici.. nicio speranta!!!
  • mary 27 Aug, 2009 09:35 La CTV continua seria ilegalitatilor. "Lupul isi schimba parul....". Puteau sa ne cheme sa ne vorbesca frumos, nu sa ne dea afara ca pe ultimii oameni. Noi asteptam sa ne cheme cineva sa ne explice situatia si intelegeam. Asa ceva nu am patit in anii de munca pe care ii am si nici nu am auzit din toate cunostintele mele, ca alte firme sa faca ce fac astia la CTV. Dovada ca in Romania tot "patronu" are dreptate! Daca familia Mazare conduce TV Neptunul, acum si familia Albu sa conduca CTV-ul prin (impreuna) familia Gheorghe. Cine dreacu or mai fi si astia?! pui un "gheorghe" de pe strada sa conduca o televiziune! De fapt pentru trei luni de zile....
  • Cristi 26 Aug, 2009 20:22 Asta cu inchiderea CTv-ulul definitiv dupa alegeri cred ca e f adevarata, pentru ca exact ce s-a spus la deschidere: ca "CTv ul se va inchide dupa alegeri" exact asta s-a intamplat. Alegerile au fost in cotombrie-noiembrie si televiziunea nu a mai functionat incepand cu ianuarie....de cand s-au si oprit banii. Asa ca..... dupa alegerile prezidentiale de anul asta CTV se va inchide definitiv.
  • fara nume 26 Aug, 2009 09:54 de unde sa va achite CTV-ul banii ca sunt bagati in datorii pana in gat!!! Mai nou angajatii de la ctv au primit acasa scrisoare pentru desfacerea contractelor de munca. Asta pe de o parte. Pe cealalta au dat un anunt ca angajeaza incepand din septembrie NUMAI colaboratori!!! (reporteri si cameramani) pentru 3 luni de zile. Asta inseamna ca numai in perioada campaniei electorale. Pe scurt.... atat o sa mai tina televiziunea asta. Asa ca bani.......Pauza Acum CTVul mai funcioneaza cu 5...10 oameni pentru intretinere... care au facut inventarierea tot pentru lichidare.