Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodosie invita presa sa-i vada filmul

ro

25 Aug, 2009 02:34 2509 Marime text
cap_1.jpgPelicula a fost difuzată, iniţial, la postul tv al lui Dan Diaconescu, deşi ar fi trebuit să fie făcută publică într-o conferinţă de presă

Printr-un comunicat remis mass-media, Arhiepiscopia Tomisului informează că, pe 26 august, va face publică pelicula intitulată sugestiv „Demistificarea Mistificării", care reprezintă un comentariu al imaginilor incriminatoare publicate de jurnaliştii de la „România Liberă".

Însă materialul a fost deja dat publicităţii, la începutul lunii august, când a fost difuzat de două ori la OTV. Deşi, în mod normal, acest lucru nu ar fi trebuit să aibă loc, iar materialul video ar fi trebuit să fie lansat, după cum a confirmat pr. Eugen Tănăsescu, pe atunci purtător de cuvânt al instituţiei, într-o conferinţă. „Acest film este un material video pe care trebuia să-l ataşăm la rezultatul întregii anchete desfăşurate de noi. Nu ştiu dacă el a fost dat la televizor cu sau fără ştirea Înalt Preasfinţiei Sale. Probabil aşa s-a considerat oportun. El urma să fie dat publicităţii într-o conferinţă de presă, alături de prezentarea celeilalte anchete", declara, pe 9 august, părintele Tănăsescu. Momentul oportun despre care vorbeşte faţa bisericească ar fi putut fi, de fapt, legat de scandalul declanşat după audierile Înalt Preasfinţiei Sale Teodosie, de la Parchetul General din Bucureşti. La momentul respectiv, bodyguarzii ce-l însoţeau pe arhiepiscop i-au îmbrâncit pe jurnaliştii ce vroiau să-i pună întrebări referitoare la audieri, şi a plecat în trombă cu o limuzină. La câteva zile după incident, filmul „Demistificarea Mistificării", care îl prezintă pe Înalt Preasfinţia Sa Teodosie sub o aură pozitivă, este difuzat la televizor, la un post TV cu un mare rating, nu într-o conferinţă de presă.

ips_teodosie__26.jpgPelicula care anulează ancheta jurnalistică a fost regizată de pr. Eugen Tănăsescu şi cons. ing. Lucia Theodorescu. După apariţia materialului video la televizor, părintele Tănăsescu şi-a pierdut funcţia de purtător de cuvânt, iar Lucia Theodorescu, una dintre persoanele care au desfăşurat ancheta internă a Arhiepiscopiei privind scandalul declanşat în luna mai, este prezentată drept consilier onorific media al Arhiepiscopiei Tomisului. „Vă aducem la cunoştinţă că instituţia noastră organizează prezentarea filmului intitulat sugestiv «Demistificarea Mistificării», comentat de d-na ing. Lucia Theodorescu, consilier onorific media al Arhiepiscopiei Tomisului. Iniţial, cotidianul «România Liberă» şi colaboratorii săi au prezentat, în luna mai, un film de 10 minute, cu intenţia vădită de a compromite Biserica Ortodoxă Română şi pe Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului", se precizează în comunicatul remis de preot lector univ. drd. Valeriu Roman, consilier cultural şi şef al Biroului de presă şi comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Puteţi urmări pelicula, prezentă în ediţia din 10 august a cotidianului ZIUA de Constanţa, accesând următorul link: //www.ziuaconstanta.ro/...

{mos_ri:IPS Teodosie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • forum cu SHPAGOVEANU 25 Aug, 2009 19:23 http://sihastru.forumup.com/about1603-sihastru.html
  • karadeniz 25 Aug, 2009 09:15 Inalt Prea Sfinte, aiauzit de Daniil Sihastru ? In Dobrogea sunt multe pesteri, cauta una mai retrasa si dupa 10 ani de sihastrie o sa-ti speli pacatele.
  • Teodosie Prea Spalatul 25 Aug, 2009 06:57 Faima si supranumele de Shpagoveanu nu i-o mai spala nimenea nici daca bea aghiazma zilnic! Ce nu stie toata Constanta cese intampla? Asta e abureala cu filmul! Daca tot nu il intereseaza si nu il afecteaza supranumele asa cum spune de ce nu a iesit imediat dupa film sa dezminta in conferinta de presa sau in media scrisa! Si acuma ce-l mai doare? Teo cica ia bani da nu-i numara! Oare? Ii numara Bogdanel si Stefanel? Eu cred ca ii tremura barba de emotie cand ii pui in mana banul!