Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarife majorate pentru pacientii neasigurati, la Spitalul de Urgenta

ro

19 Aug, 2009 01:58 1844 Marime text

spitalul_judetean_cladire.jpgEchipa de conducere a unităţii sanitare, reunită luni în comitetul director, a aprobat majorarea tarifelor în cazul bolnavilor care nu au asigurare de sănătate.

Potrivit dr. Dan Căpăţână, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, în instituţia pe care o conduce se aplicau nişte preţuri derizorii, în cazul bolnavilor neasiguraţi. Acesta a dat drept exemplu intervenţiile care se făceau pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie, sau chiar operaţiile estetice care se realizau în unitatea sanitară, la preţuri extrem de mici. „Am adus toate tarifele de spitalizare la nivelul celor care se regăsesc în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că ele erau sub valoarea prevăzută în el. Noi puteam să le facem şi mai mari, legea ne permite să facem orice fel de tarif  pentru persoanele neasigurate, dar am zis că, pentru început, e corect să le aducem la nivelul tarifelor din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat acesta. Unul dintre cazurile care i-a atras atenţia managerului şi l-a determinat să propună majorarea tarifelor a fost cel al unei turiste din străinătate. „Am avut o persoană din Franţa, o doamnă, care a fost internată două zile şi a plătit 417 lei. Păi dacă se duce în Franţa cu factura asta de o sută de euro, pentru două zile de spitalizare, mâine, jumătate din Franţa va fi la porţile spitalului. Adică, nu e normal".

Cât se plăteşte acum

Lista noilor costuri nu a fost încă definitivată, dar, cu siguranţă, unele preţuri s-au triplat sau chiar mai mult. Spre exemplu, dacă în Secţia Medicală, înainte de luarea acestei decizii, o zi de spitalizare costa câteva zeci de lei, acum, preţurile ajung la circa 180, doar pentru cazarea pacientului, fără asigurare medicală. La această sumă, se mai adaugă şi materialele sanitare necesare pentru asistenţa medicală a neasiguratului. O zi la Terapie Intensivă va costa 451 lei, iar una la Neurologie se va ridica la 290 lei. La Cardiologie, preţul pentru o zi de spitalizare ajunge la 320 lei, la Oftalmologie, costurile scad la 250 lei, iar la Diabet ajung la 230 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii