Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol plin de veselie şi culoare Copiii din Agigea au dansat la Târgul lui Moş Nicolae (galerie foto)

ro

06 Dec, 2010 02:53 2022 Marime text
Agigea_Mos_Nicolae_2_resize.jpgPreşcolarii din Agigea au realizat cu mânuţele lor decoraţiuni de Crăciun, pe care le-au prezentat la expoziţia cu vânzare ce a avut loc sâmbătă în localitate

În aşteptarea lui Moş Nicolae, care a trecut aseară şi pe la ghetuţele lor lăsându-le dulciuri şi jucării, copiii din Agigea au pregătit sâmbătă un spectacol care i-a impresionat pe toţi oaspeţii prezenţi la eveniment.

Toate grupele de copii de la Grădiniţa „Riţa Gărgăriţa" au pregătit câte un dans pe care l-au oferit părinţilor şi bunicilor, dar şi lui Moş Nicolae, pe care l-au aşteptat anul acesta cât de cuminţi au putut. Serbarea a avut loc la un centru expoziţional situat la intrarea în Agigea, cu ocazia Târgului lui Moş Nicolae, în cadrul căruia copiii au expus decoraţiunile de sărbători pe care le-au făcut cu mânuţele lor. A fost o expoziţie cu vânzare, unde vizitatorii au avut de ales dintr-o mulţime de ornamente realizate cu măiestrie de cei mici, sub îndrumarea cadrelor didactice de la grădiniţă. De la decoraţiuni de împodobit bradul, coroniţe de Crăciun, bomboane, magneţi ornamentali şi până la sorcove-vesele, toate au putut fi achiziţionate la preţuri accesibile. Directorul Grădiniţei „Riţa Gărgăriţa", Georgeta Gheţu - coordonatoarea întregului eveniment, a precizat că din banii strânşi în urma vânzării de ornamente, cadrele didactice de la grădiniţă vor achiziţiona material didactic pentru copii. La eveniment a participat şi primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, care a cumpărat el însuşi din decoraţiunile realizate de copii.

Cadouri de Crăciun pentru copii şi vârstnici

Edilul a declarat că administraţia locală va oferi săptămâna viitoare tuturor copiilor din comună cadouri cu ocazia Crăciunului. De asemenea, nu vor fi uitaţi de autoritatea locală nici vârstnicii cu venituri mici. Potrivit primarului Cîrjaliu, aceştia vor primi pachetul tradiţional de Crăciun, care va conţine alimente.

Şi biserica din Agigea a participat la manifestarea dedicată lui Moş Nicolae, fiind reprezentată de preotul paroh Daniel Stoica. „Participăm alături de aceşti copii minunaţi la Târgul lui Moş Nicolae, urmând ca apoi să fim prezenţi la un eveniment major pentru comunitate: inaugurarea parcului de joacă pentru copii", ne-a declarat părintele Stoica.

Primarul Cârjaliu: „La anul, să ne revedem în Casa de Cultură"

Înainte ca spectacolul pregătit de copii să înceapă, primarul Cîrjaliu şi-a exprimat speranţa ca de la anul evenimentele de acest gen să aibă loc în Casa de Cultură a comunei, a cărei construcţie va începe în viitorul apropiat. „Să ne ajute Dumnezeu ca la anul să ne revedem în Casa de Cultură, a cărei construcţie va demara la intersecţia DN 39 cu DN 38, şi care va avea o capacitate de 200 de locuri şi spaţiu pentru bibliotecă. Este un obiectiv important mai ales că Agigea nu a avut până acum casă de cultură", a subliniat primarul. Spectacolul care a urmat, plin de culoare şi de vioiciunea şi inocenţa specifice copilăriei, i-a încântat pe toţi oaspeţii prezenţi la centrul expoziţional, care a găzduit evenimentul. Coregrafiile pregătite de grupele de copii ale Grădiniţei „Riţa Gărgăriţa" sub îndrumarea colectivului didactic au adus zâmbete de bucurie pe chipurile tuturor celor prezenţi. Dansul fulgilor de nea, al răţuştelor pe lac, dansurile irlandeze, scoţiene, tiroleze, valsul prinţilor şi prinţeselor de la grădiniţă, şi costumele ingenioase pregătite cu sprijinul părinţilor, au înveselit şi mai mult atmosfera de la Târgul lui Moş Nicolae. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza mai multe imagini de la serbarea copiilor din Agigea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii