Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Mamaia SA cu sediul la Luxemburg

ro

25 May, 2009 21:58 4263 Marime text

cap_2.jpgFin.Co.Ge.Ro a câştigat în 2007, după şapte ani, un război în instanţă cu Primăria Constanţa

„În conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, (...) SC Rosemberg Imobiliare SRL Constanţa, cu sediul în Constanţa, strada Grozeşti nr. 82-84 (...), intenţionează să solicite de la AN Apele Române - Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea lucrărilor Complex Turistic Hotelier Le Rose del Lago, amplasat în staţiunea Mamaia".

Aşa sună un anunţ pe care îl putem citi într-unul din ziarele locale. Cum orice proiect din Mamaia atrage atenţia, în special acum, în prag de sezon estival, am încercat să aflăm cine se află în spatele SC Rosemberg Imobiliare SRL. Surpriza a fost una de proporţii: unic asociat al SC Rosemberg Imobiliare SRL este societatea luxemburgheză SC Mamaia SA, cu sediul pe Ruse de L'Eau. Da, nu este o greşeală. Societatea din spatele investitorului în imobiliare are acelaşi nume ca şi celebra societate care ţine frâiele, cel puţin teoretic, staţiunii Mamaia. Administrator la Rosemberg este cetăţeanul italian Giovani Romeo. Încă o surpriză: numele lui Romeo al nostru apare într-o altă firmă celebră pentru Constanţa: Fin.Co.Ge.Ro. SPA.

Învingătorii

Fin.Co.Ge.Ro a câştigat în 2007, după şapte ani, un război în instanţă cu Primăria Constanţa. Povestea începea pe 23 aprilie 2000, când Primăria, în fruntea căreia se afla Gheorghe Mihăeşi, organizează două licitaţii publice internaţionale pentru concesionarea unor terenuri în vederea amenajării la standarde occidentale a traseului de plajă - coastă la faleza din dreptul străzii Mihai Eminescu şi la faleza din nord a staţiunii Mamaia. Licitaţiile au fost câştigate de firma italiană SC Fin.Co.Ge.Ro Spa, iar pe 15 iunie, în acelaşi an, au fost semnate contractele de concesiune între Primărie şi societatea respectivă. Primăria urma să asigure infrastructura zonelor nou amenajate, în valoare de aproximativ opt milioane de dolari, iar Fin.Co.Ge.Ro trebuia să se ocupe de construcţiile propriu-zise, investiţia ridicându-se la peste 72.000.000 de dolari.

Ducat italian în Mamaia

De altfel, filiala constănţeană a societăţii are sediul în acelaşi loc cu Rosemberg, strada Grozeşti nr. 84. Administratori sunt Giovani şi Nunzio Romeo. Fin.Co.Ge.Ro apare ca acţionar şi în Fin.Co.Ge.Ro Imobiliare SRL. Revenind la Rosemberg Imobiliare, trebuie spus că în Monitorul Oficial nr. 7318 din 2008 este menţionat că Nunzio Romeo, Francesca Romeo, Alfio Giuseppe Romeo, Natala D'Angelo şi Elisabetta Romeo, asociaţi ai societăţii menţionate, au decis cooptarea firmei SC Mamaia SA, „societate pe acţiuni luxemburgheză, în curs de înregistrare la Registrul Comerţului şi Societăţilor din Luxemburg, cu sediul social în L-1449 Luxembourg, Rue de l'Eau 18, reprezentată prin Sébastien Robert2 Georges Gravière, născut la data de 09.04.1973 în Nancy, Franţa, domiciliat în Franţa, 20, Rue Des Huiliers Metz (57), identificat prin Carte de identitate nr,*** /2001/Prefectura Moselle, ce lucrează în baza Procurii autentificate la data de 29.01.2008 de Martine Schaeffer - Notar în Luxemburg, apostilată conform Convenţiei de la Haga (...)". Acelaşi document oficial precizează că cei cinci acţionari şi-au cesionat acţiunile către firma din Luxemburg pentru 100.711,27 euro. Cu această ocazie, cei cinci s-au retras din firmă, iar administrator a rămas Giovani Romeo. Numele Rosemberg Imobiliare a mai apărut şi în povestea sechestrului pus de DNA pe SC Nisipuri SA.

Societatea a depus o contestaţie la decizia procurorilor, iar o serie de persoane juridice i s-au alăturat. Aşadar, printre alte firme, şi SC Mihaela Rădulescu SRL, SC Seaview Media SRL, SC Seaview Advertising SRL şi SC Rosemberg Imobiliare SRL au făcut plângere împotriva sechestrului.

virgil_carstea_mamaia_sa.jpgMade in Romania

Totuşi, chestiunea notabilă este coincidenţa care se poate face între SC Mamaia SA din România şi tizul luxemburghez. „Nici nu ştiam că există acea firmă. Îmi voi suna juriştii să le spun despre lucrul acesta. Nici nu ştiu ce să zic. Ar putea să speculeze... să fi făcut firma cu numele acesta pentru a crea confuzie. Habar nu am, sincer. Nu ştiu ce să comentez", a declarat şeful SC Mamaia SA - made in Romania, Virgil Cîrstea.

{mos_ri:SC Mamaia SA,Virgil Cirstea}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observator 26 May, 2009 11:50 cine a autentificat actele ? ce notar? puteti afla?