Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radiaţii Zero!!!

ro

19 Mar, 2011 02:38 1736 Marime text

Nivelul radiaţiilor este verificat periodic la toate mărfurile care trec prin portul Constanţa. O echipă specializată a poliţiei de frontieră utilizează în acest sens două unităţi mobile de măsurare a radiaţiilor. Aparatura a fost achiziţionată cu fonduri primite din Statele Unite.

De la începutul acestui an, două unităţi mobile ale poliţiei de frontieră verifică toate containerele care ies din portul Constanţa. Vameşii încearcă astfel de identifice prezenta unor materiale radioactive. Echipamentele au fost achiziţionate printr-un grant oferit de guvernul Statelor Unite. În contextul explozilor nucleare din Japonia, între Poliţia de Frontieră şi Direcţia de Sănătate Publică a fost semnat un protocol de colaborare prin care este verificată prezenta radiaţiilor la alimentele sau produsele sosite din Japonia .

Acţiunile de verificare a radioactivităţii mărfurilor care tranzitează Portul Constanţa au un caracter permanent. Vor fi verificate toate categoriile de produse pentru a împiedica astfel intrarea în România şi în Uniunea Europeană a unor materiale radioactive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii