Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz a câştigat războiul cu Mazăre

ro

11 Feb, 2011 00:00 3522 Marime text
etnobotanice.jpgMazăre: "Pe mine nu mă interesează. Mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu"

Constanţa are, în sfârşit, o hotărâre a Consiliului Local prin care se interzice funcţionarea magazinelor de vise.

Consilierii locali au votat în şedinţa ordinară de ieri HCLM-ul prin care spice shop-urile vor fi închise. Ca de fiecare dată când a venit vorba de acest subiect, cel mai neîncrezător în succesul hotărârii s-a dovedit primarul Radu Ştefan Mazăre. "Sunt, de fapt, substanţe psihotrope. Eu mi-am prezentat punctul de vedre în mai multe rânduri. Noi nu autorizăm magazine, nici nu le putem interzice. Modelul de hotărâre a fost luat de la prefectul nostru, Iorga Palaz. Cum o să o aplicăm, nu ştiu. Dacă ne vor da în judecată îl chemăm pe prefect în garanţie la proces", le-a spus colegilor săi din Consiliul Local Municipal. Mazăre a continuat spunând că rămâne la părerea sa că aceste tipuri de droguri pot fi interzise "din condei", de la Bucureşti.

etnobotanice_-_magazin_spice_shop_etnobotanice___.jpg "Atâta vreme cât nu poţi să vinzi nicăieri marijuana, cocaină sau, mai ştiu eu, orice alt tip de drog, pentru că sunt substanţe interzise şi vine poliţia şi te umflă, la fel ar trebui procedat şi cu aceste etnobotanice. Am avut însă atâtea întrebări de la ziarişti, că de ce noi nu le interzicem - chiar dacă eu spuneam că noi nu avem temei legal, că eu nu autorizez magazine, aşa că nu pot să interzic magazine, pentru că nu pot să definesc aceste substanţe, că nu am specialişti la primărie, că nu ştiu dacă e un pliculeţ de ceai sau e de etnobotanice, că este o definiţie care nu este stabilită de lege -, încât am spus, ca să nu avem discuţii, să nu pară cuiva că eu aş fi interesat de vânzarea acestor etnobotanice, am dat Hotărâre de Consiliu. Nu ştiu cum se poate aplica. Pe mine nu mă interesează. Mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu. Nu ştiu cum vor fi închise. Va intra în vigoare imediat ce vine de la prefect. Nu ştiu calea legală prin care noi o să putem interzice. Urmează să mai studiem", a mai spus edilul. Pe de altă parte, prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz s-a arătat foarte încântat că, în sfârşit, şi Constanţa poate închide magazinele de vise. "Mi se pare foarte corect să mă cheme alături de ei în proces dacă se întâmplă ca un comerciant de etnobotanice să îi dea în judecată dacă îi închid magazinul. Este un lucru foarte bun. În felul acesta, se va pregăti o apărare mai puternică", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Referitor la afirmaţiile lui Mazăre, care susţine că nu are pârghiile legale necesare pentru închiderea spice shop-urilor, Palaz l-a contrazis, spunând că aceste pârghii există şi le va da publicităţii săptămâna viitoare.
Reamintim că prefectul Claudiu-Iorga Palaz a pornit războiul împotriva magazinelor de etnobotanice încă de la finele anului trecut, în timp ce primarul a refuzat să propună consiliului local HCLM-ul prin care să se poată închide aceste magazine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 11 Feb, 2011 09:40 bai nu ne mai prostiti-de ce nu da mafia pdl boc ordonanta de urgenta ptr interzicerea drogurilor? nu dorea basescu si eba legalizarea lor? va da pensiile si salariile in etnobotanice- -se supara sponsorul ogicial gheara