Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nasule, pungasule!“ Nicusor nu-si lasa finii sa saraceasca pe timp de criza (document)

ro

13 Jul, 2010 00:33 3001 Marime text

p5_-mara_construct.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pare un om care ţine la tradiţii. Mai ales la cele care spun că naşii, ca părinţi spirituali, trebuie să aibă grijă de finii lor. Şi uite cum mai-marele judeţului nu se poate abţine să nu mai scape „printre degete“ câte un contract plătit din bani publici pentru firma finei sale, Maria Cătălina Căpăţînă.

Pe 1 mai anul acesta, Maria Cătălina, fiica Sandei Ciocoiu de la Conpress Group, a intrat în lumea femeilor măritate, legându-şi destinul de cel al lui Nicolae Valentin. Cei doi tineri au fost cununaţi religios de către Constantinescu şi soţia sa, Codruţa. În aceeaşi luna, la doar câteva săptămâni distanţă, Mara Construct SRL, firma finei lui Nicuşor, a luat primele contracte la CJC. Era vorba despre serviciile de dirigenţie de şantier pentru două şcoli speciale. Mara Construct a câştigat contractele 10198 din 26.05.2010, în valoare de 17.280 de lei fără TVA şi nr. 10196 din aceeaşi dată, valorând 20.520 de lei. Nu foarte mulţi bani, însă, pe timp de criză, nici puţini nu se poate spune că sunt. După un mai fructuos, iată că şi în iunie Mara Construct a mai reuşit să ia un contract. Evident, tot la CJC-ul naşului, este vorba despre contractul 10908 din 4 iunie a.c., în valoare de 92.880 de lei, pentru serviciile de dirigenţie de şantier pentru lucrările de extindere la Complex Terapeutic Albatros.

Pentru a afla de când colaborează Mara Construct cu Consiliul Judeţean, am discutat cu Constantin Dima, administratorul societăţii. Acesta a recunoscut că cele trei contracte sunt primele încheiate cu autoritatea judeţeană, însă nu vede nicio legătură între faptul că unicul asociat, Maria Cătălina Căpăţînă, este fina lui Nicuşor Constantinescu şi succesul la licitaţiile organizate de CJC. Probabil este, ca în multe cazuri, o simplă... coincidenţă. Dima a povestit că o cunoaşte pe Cătălina de când fata avea trei ani şi că, la un moment dat, a încercat chiar să cumpere Mara Construct SRL. „Eu am vrut să cumpăr firma, pe vremea când asociat era Sanda Ciocoiu, mama Cătălinei, însă nu ne-am înţeles la bani şi atunci am ales această cale. Aşa că am acceptat să fiu administrator în locul lui Gheorghe Ciocoiu. Poate chiar o să şi ies din afacere la un moment dat“, a declarat administratorul Constantin Dima. Acesta a mai precizat că Mara Construct nu este singurul Business în care este implicat, însă nu a dorit să discute mai mult despre acest subiect.  

Afaceri din mamă-n fiică

SC Mara Construct SRL, cu sediul pe strada Tomis din comuna Mihail Kogălniceanu. În afacere, până nu demult, a fost implicată familia Sanda şi Gheorghe Ciocoiu. Sanda, mare şefă la Conpress Holding, apărea până nu demult şi în Mara Construct. Situaţia s-a schimbat la un moment dat, fix înainte de nunta cea mare. În monitorul Oficial 1856 din 29 aprilie se spune că unicul asociat, Sanda Ciocoiu, i-a cesionat Mariei Cătălina Căpăţînă, născută pe 6 martie 1983, părţile sociale ale firmei Mara Construct SRL. Acelaşi act spune că Gheorghe Ciocoiu, tatăl vitreg al noii patroane, s-a retras din funcţia de administrator, lăsându-i locul lui Constantin Dima. Sanda Ciocoiu este cunoscută şi ca cea care, în 2002, a preluat părţile sociale ale Conpress Holding de la Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Cu această ocazie, Sanda a fost numită şi administrator al business-ului, luându-i locul lui Constantinescu. În acest moment, firma îi are ca asociaţi pe Sorin-Gabriel Strutinsky, Mihail Cârciog - ambii parteneri de afaceri al cuplului Mazăre-Constantinescu, dar şi pe Sanda. Afacerista este, printre altele, şi vicepreşedintele organizaţiei municipale a PSD-ului condus, la nivel judeţean, de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu. Umblă vorba prin târg cum că Nicuşor şi Codruţa Constantinescu nu sunt numai părinţii spirituali ai Mariei Cătălina şi ai iubitului său, ci şi ai cuplului Sanda şi Gheorghe Ciocoiu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii