Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incepe postul Ramazanului

ro

19 Aug, 2009 22:37 1726 Marime text

Musulmanii din întreaga lume intră, de mâine, în cea mai importantă lună a calendarului islamic, Ramazan, perioadă în care credincioşii vor trebui să respecte cu stricteţe interdicţiile postului.

Timp de 30 de zile, ei îşi vor petrece ziua în rugăciune şi se vor abţine de la plăcerile vieţii. Conform tradiţiei, musulmanii vor împărţi bunuri familiilor sărace din comunitate. „Postul Ramazanului reprezintă, pentru musulmani, un act de pietate şi recunoştinţă faţă de Allah. Acesta are scopul de a-i întări pe musulmani în faţa greutăţilor, dar şi de a-i apropia de învăţăturile Kur'an-ului. Potrivit tradiţiei islamice, în această perioadă, porţile paradisului sunt deschise, iar cele ale iadului sunt închise, iar Kur'an-ul  este principalul îndrumător pe calea  credinţei", se arată în comunicatul remis de Muftiatul Cultului Musulman din Constanţa. O dată cu intrarea în post, Muftiul Iusuf Muurat le transmite credincioşilor musulmani „Ramazan  Ayi  Hayrli  Ve Mubarek Olsun".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Musin 20 Aug, 2009 07:46 Dl. muftiu anul acesta pentru a da un iftar (cina)saracilor la geamie avem nevoie tot de acordul domnilor voastre .