Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Etnobotanice confiscate (video)

ro

23 Mar, 2011 03:34 2385 Marime text
Palaz_Etno_1.jpg

Nouă magazine de etnobotanice au fost controlate astăzi în cadrul unei acţiuni coordonate de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz. Descinderea a avut loc în timpul zilei şi, în premieră, au participat şi reprezentanţii ANAF. Autorităţile au confiscat marfa din patru magazine de vise care nu şi-au achitat amenzile aplicate în contextul altor descinderi de genul asta.

O nouă descindere la magazinele de vise din Constanţa coordonată de prefectul constanţei Claudiu iorga Palaz . Acţiunea a avut loc în timpul zilei, iar noutatea a constat în faptul că, de această dată, la eveniment au participat şi reprezentanţii ANAF. Autorităţile au confiscat marfa din patru magazine de etnobotanice care au fost anterior amendate, dar care nu au achitat până acum amenzile către bugetul de stat.

Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Acţiunea pe etnobotanice continuă aşa cum prevede ordinul domnului ministru Igaş. La ora aceasta se desfăşoară acţiuni de control în cinci magazine şi acţiuni de executare în patru alte magazine care au fost verificate data trecută. Pentru că nu au achitat amenzile şi nu există alte bunuri care pot fi executate pentru încasarea banilor către bugetul statului, ANAF-ul execută şi a ridicat toată marfa şi inclusiv bunurile care sunt la vânzare pentru valorificarea acestora şi încasarea banilor către buget. Aşa se va merge pe fiecare magazin în parte până când vor achita banii la bugetul statului.... Este pentru prima dată când participă Direcţia de Finanţe".

Primul punct controlat a fost magazinul de etnobotanice de pe strada Frunzelor 24, de unde a şi fost confiscată toată marfa existentă. Au existat, însă, şi situaţii în care unele dintre magazine au fost închise în timpul raziei. Motivul? „O parte din magazine sunt închise, dar nu ştiu dacă sunt închise de către Primărie sau sunt închise pentru că se fac aceste controale".

De altfel, prefectul judeţului Constanţa a menţionat că, la momentul actual, nu are cunoştinţă de vreun magazin de vise care să fi fost închis de adminstraţia locală condusă de Radu Mazăre. Şi asta în pofida faptului că reprezentantul guvernului în teritoriu a dat, încă de luna trecută, aviz de legalitate hotărârii prin care Consiliul Local Constanţa decide interzicerea funcţionării magazinelor de vise.

Palaz: „Deocamdată, situaţia cu mmagazinele care ar trebui închise şi care ar trebui verificate în privinţa autorizaţiilor de funcţionare a fost înaintată de mine către Primăria Constanţa. Aşteptăm ca aceştia să le închidă. Nu, nu am informaţie că au fost închise între timp după obţinerea avizului de legalitate".

Acţiunea face parte din ampla campanie demarată de prefectul Claudiu-Iorga Palaz încă de anul trecut, prin care îşi propune închiderea tuturor magazinelor de etnobotanice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii