Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul RAJA conduce o companie a BERD

ro

09 Jun, 2012 02:41 4460 Marime text
felix_stroe.jpgFelix Stroe, directorul SC RAJA SA, a anunţat că pe 21 decembrie 2011, la Londra, s-a semnat un acord între Aqualia New Europe (societate care are ca acţionari FCC Aqualia şi BERD) şi RAJA Management Solutions BV, deţinută integral de compania constănţeană.

S-a avut în vedere înfiinţarea unei noi companii, Aqua Management Solutions BV, al cărui preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director este Felix Stroe. În această nouă companie, spune Stroe, RAJA nu a vărsat nici un ban, dar va deţine 40% din profit sau pierderi, iar Aqua Management Solutions BV are un capital de lucru de 163 de milioane de euro.

Aşa cum a precizat directorul RAJA, 67 de state din întreaga lume sunt asociate în Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi, în ciuda „europeanului" din denumire, dat de faptul că sediul instituţiei se află la Londra, Statele Unite ale Americii deţin 35% din BERD. Şi ţara noastră se află printre cele 67 de state menţionate. Felix Stroe a subliniat faptul că BERD auditează RAJA anual şi că, în calitate de director al Aqua Management Solutions BV şi ca preşedinte al CA, nu primeşte niciun salariu sau indemnizaţie. „Aşa am stabilit, atât eu cât şi cei care fac parte din CA să nu primească indemnizaţie. Aqualia este a treia companie de apă din lume, iar BERD a susţinut mereu RAJA. Compania nou creată are sediul la Amsterdam, dar Olanda nu este vreun paradis fiscal, cum s-ar crede, pentru că BERD nu agreează paradisurile fiscale", a mai spus Stroe.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii