Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenda de 20.000 lei si jumatate de tabara inchisa, la Costinesti

ro

29 Jul, 2009 02:52 1182 Marime text

Inspectorii OPC au aplicat o amendă de 20.000 lei administratorului taberei particulare Perla Pescăruş, unde un bărbat a căzut în cap din patul supraetajat.

Reprezentanţii de la Protecţia Consumatorului au mai închis definitiv 12 căsuţe din tabără, care, de asemenea, aveau paturi etajate fără bare de protecţie. Tânărul care se zbate acum între viaţă şi moarte, ceilalţi însoţitori şi 50 de elevi veniseră pe litoral, săptămâna trecută, din Mehedinţi şi Gorj. Tragedia s-a produs când Constantin Palu a alunecat, în somn, din patul supraetajat şi s-a lovit cu capul de gresie. Tot în paturi supraetajate mai dormeau şi copiii veniţi la mare, dar, din fericire, nu s-a mai produs o altă nenorocire.

Din neglijenţa personalului taberei, bărbatul de 32 de ani este internat la Terapie intensivă. Potrivit dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, turistul are o colecţie de sânge la nivelul creierului, fractură de oase ale craniului şi se menţine un prognostic rezervat. Bărbatul a suferit deja două intervenţii chirurgicale la cap. Cazul de la Costineşti este acum cercetat şi de poliţie şi din primele investigaţii rezultă că bărbatul ar fi fost epileptic. Patronul taberei, Costel Ciunga, spune că îi pare rău pentru incidentul care s-a întâmplat, dar turistul a dorit să se cazeze în camera şi patul respectiv, şi putea singur să refuze atunci când a constatat că patul nu este prevăzut cu o bară de protecţie. În cazul în care va fi găsit vinovat, administratorul taberei ar putea fi acuzat de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului a demarat o anchetă proprie şi se va merge până la retragerea certificatului de avizare al societăţii Zelal Import Export SRL, în cazul incidentului care a avut loc în tabăra de la Costineşti. Ministerul a emis un certificat de avizare doar pentru căsuţele Perla, nu şi pentru căsuţele Pescăruş, în care a avut loc incidentul, ambele aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii