Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Cine este personajul prin care Alin Pilca isi mentine vie relatia cu vama?

ro

18 Oct, 2010 12:06 3538 Marime text

De mai bine de un an, la conducerea Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale se afla un personaj caruia turbulentele de pe scena politica nu au reusit sa ii clatine sub nicio forma scaunul. El este genul de bugetar care nu iese niciodata in fata cu nimic si care, desi detine o functie de conducere intr-o institutie extrem de importanta, s-a ferit, cum s-a priceput mai bine, de ochii presei. Intr-un an de activitate, nu a acordat interviuri, nu a dat declaratii si nu a iesit in fata cu nimic. Paradoxal este ca nici macar in plan politic nu a avut de suferit, desi toata lumea stie ca este „omul P.S.D.-ului", iar la putere se afla P.D.-L.-ul. Vorbim despre Bogdan Valsan, propus si sustinut in functie de catre Nicusor Constantinescu, unul dintre putinii directorasi care nu a fost luat de valul iesirii social-democratilor de la guvernare. Gurile rele spun ca Valsan nu exceleaza nici in plan profesional, ca la examenul de instalare in functie nu a obtinut un punctaj prea stralucit si ca nici relatia cu subordonatii nu ar merge ca unsa. Cu toate acestea, directorul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta isi vede linistit de postul sau, pe care a pus mana dupa ce Claudius Gheorghiu a fost inlocuit din functie.

Bogdan Valsan lucreaza in cadrul vamii constantene de aproape 20 de ani, mai precis din 1990. In 1993, el a trecut la Brigada Supraveghere si Control Vamal, pentru ca, trei ani mai tarziu, sa se intoarca la Vama Constanta Port. De-a lungul timpului, Valsan a facut slalom prin mai multe compartimente ale vamii, iar surse din interiorul institutiei sustin ca a fost mereu sustinut de catre fostul sef al vamii constantene, actualul afacerist de top Alin Pilca. De altfel, pe bursa zvonurilor se aude ca Valsan este omul de legatura al lui Pilca cu vama si ca acesta a parasit sistemul doar in mod formal, aria sa de influenta fiind extrem de valabila. Acesta ar fi motivul pentru care Valsan este „tolerat" de catre mai-marii P.D.-L. de la nivel local, dar si de catre cei din Ministerul Finantelor, intrucat a existat mereu cineva care sa ii asigure spatele.

Dincolo de substraturile ascensiunii sale profesionale, la nivel declarativ, Valsan este un functionar public mai mult decat modest, care are o casa in care locuieste alaturi de sotie, cadru medical, si un autoturism Cielo. Seful Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta sustine, pe proprie raspundere, ca traieste exclusiv din leafa de bugetar, care se ridica la aproximativ 4.000 de lei, lunar.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unu 21 Dec, 2010 20:53 Valsan e un mare incompetent si dobitoc. Nu este in stare nimic sa faca. Ar trebui sa-l filmati intr-o zi de munca la vama, sa vedeti in ce reluare se misca si cat este de prost si puturos. Si nu, nu traieste numai din salariu,ci din spagi grase in dolari,si nu cu un cielo se plimba ci cu un audi 4X4. E un pupincurist cu aere de intelectual