Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Agresorii din barul Sunshine din Navodari au iesit razand din sala de judecata

ro

16 Oct, 2010 20:26 2725 Marime text

De cand nu mai sunt in arest, sunt extrem de veseli

Dosarul penal rezultat in urma scandalului din primavara trecuta din barul Sunshine din Navodari, s-a aflat, din nou, vineri pe ordinea de zi a Judecatoriei Constanta. Inculpatii din acest dosar, Cristian Falcus, zis „Ipu", Daniel Constantin Lazar, zis „Nucu", si fratii Nicolae si Mircea Slabu Purcareata, au fost prezenti in fata instantei de fond in stare de libertate.

La termenul de ieri, a fost audiat un alt martor din dosar, respectiv proprietarul localului unde a avut loc disputa dintre cele doua parti adverse. Instanta a dispus ca la termenul urmator, stabilit pentru inceputul lunii noiembrie, sa fie administrate alte probe, printre care si imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. La iesirea din sala de judecata, inculpatii erau veseli, chiar daca acuzatiile ce li se aduc sunt destul de grave, iar unii dintre ei mai au si alte dosare, in care sunt cercetati pentru fapte similare.

Reamintim ca incidentul care sta la baza acuzatiilor s-a produs in dimineata zilei de 28 martie, cand inculpatii i-au agresat grav pe Ionut Sbarcea si pe Alexandru Terente, in urma altercatiei cei doi avand nevoie de aproximativ 100 de zile de ingrijiri medicale. Potrivit rechizitoriului, pe data de 16 aprilie, Ipu si fratii Slabu Purcareata au fost arestati, iar pentru Lazar a fost emis mandat de arestare in lipsa, el fiind arestat a doua zi. Tot pe data de 16 aprilie, la domiciliile celor vizati s-au facut perchezitii, intrucat, dupa cum spun anchetatorii, in scandalul provocat s-au folosit cutite, sabii, bate si bastoane de cauciuc, acestea fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

In ciuda eforturilor politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Constanta de a-i aduce in fata justitiei pe cei patru agresori si tinand cont si de faptul ca Lazar si Ipu au antecedente, judecatorii i-au lasat in libertate, spre nemultumirea celorlalte parti. Inculpatii sunt acuzati numai pentru ultraj contra bunelor moravuri si pentru tulburarea linistii publice.

Au vrut sa faca un bine, dar s-au ales cu dosar penal

In ceea ce priveste partile vatamate, Terente si Sbarcea (cel care a stat aproape toata vara cu mana in ghips), ei au vrut sa faca o fapta buna care ar fi usurat putin situatia lui Ipu si a lui Lazar, in ciuda celor intamplate, insa s-au ales, la randul lor, cu dosar penal. In fapt, in momentul in care au fost reaudiati, in faza de urmarire penala, cei doi si-ar fi schimbat putin declaratiile. Intrucat au constatat ca declaratiile lor se bat cap in cap, procurorii s-au sesizat din oficiu, iar acum partile vatamate sunt cercetate pentru favorizarea infractorului. In ciuda faptului ca au avut nevoie de ingrijiri medicale ample, partile vatamate nici macar nu s-au constituit parti civile in proces pentru a cere daune materiale sau morale.

Reamintim ca, recent, mai multi martori din proces s-au ales cu dosare penale in acelasi mod, insa pentru marturie mincinoasa, intrucat ar fi luat apararea agresorilor Ipu si Lazar.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii