Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanța Unitate de Primiri Urgente la Baneasa

ro

14 Apr, 2011 12:35 872 Marime text

La presiunea autoritatilor judetene, MS a acceptat sa mentina, la Baneasa, un centru medical de permanenta

In urma interventiilor autoritatilor judetene si a implicarii parlamentarilor PSD de Constanta, se pare ca Ministerul Sanatatii a constientizat consecintele grave pe care le are desfiintarea spitalului din localitatea Baneasa. In oras ar urma sa functioneze o structura UPU pentru preluarea si stabilizarea cazurilor grave. De asemenea, centrul de sanatate proaspat desfiintat ar putea deveni sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. „Din punctul meu de vedere nu este nici o problema. Transformarea in sectie exterioara va fi avantajoasa pentru spitalul Baneasa"l a precizat managerul SCJU, Dan Capatana, care a adaugat ca la nivelul ministerului de resort se analizeaza oportunitatea deschiderii unui mini- centru UPU in sudul judetului „Substatia de ambulanta va avea un compartiment de primiri urgente", a mentionat managerul SCJU.

Desi unitatea a fost inchisa oficial pe 5 aprilie, medicii si asistentele continua sa faca munca voluntara pentru bolnavii psihic pentru care nu s-a reusit transferul. 26 de bolnavi sunt inca internati, desi spitalul nu mai exista in acte si ar urma ca in cursul acestei saptamani sa fie transportati la o unitate sanitara similara din Prahova. Pana atunci insa, oamenii traiesc din mila personalul medical si a locuitorilor.

Situatia grava din sudul judetului a determinat- o pe Cristina Dumitrache, deputat PSD, sa-l interpeleze pe ministrul Sanatatii, ocazie cu care i-a solicitat in mod oficial sa nu desfiinteze spitalul din Baneasa. „Centrul de sanatate Baneasa deserveste o populatie de 27.000 de locuitori, pe o raza de 150 de kilometri si este singurul spital de langa granita cu Bulgaria. In zona nu exista alt centru de permanenta, este amplasat intr-o zona defavorizata... Avand in vedere toate argumentele expuse mai sus, populatia care beneficiaza de serviciile Centrului de Sanatate Baneasa considera mai necesara existenta unui spital in zona decat transformarea acestuia in azil de batrani", mentiona deputatul in interpelare. La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, a promis locuitorilor, in urma cu doua zile, intr-o vizita la fostul Centru de Sanatate Baneasa, ca nu vor ramane fara asistenta medicala. Una dintre solutiile prezentate de presedintele CJC ar fi transformarea fostului centru intr-o sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii