Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanța Retrocedarile, scandal de campanie la Baraganu?!

ro

14 Apr, 2011 12:47 1087 Marime text

Prefectul a introdus pe ordinea de zi a sedintei de fond funciar 40 de retrocedari pentru locuitorii comunei Baraganu

Vicepresedintele CJC, Cristinel Dragomir, membru in Comisia Judeteana petru restituirea proprietatilor: "Cer suspendarea cererilor aprobate in instanta"

Comisia Judeteana pentru Restituirea Proprietatilor s-a intalnit, ieri, pentru aprobarea mai multor puncte inscrise pe ordinea de zi. Astfel, membrii comisiei de la judet au discutat despre propunerile intocmite in baza prevederilor Legilor Fondului Funciar si inaintate de catre comisiile: Baraganu, Cerchezu, Independenta, Limanu, Istria, Lumina, Nicolae Balcescu, Ovidiu, Pantelimon, Rasova, Saraiu, Topraisar, Tortomanu, Tuzla, Valu lui Traian si Vulturu.

Deloc linistita ar putea fi descrisa discutia referitoare la prima localitate pentru care au existat propuneri privind retrocedarile. Astfel, pentru comuna Baraganu, prefectul Claudiu Palaz a precizat ca dupa audientele tinute in judet la data de 31 martie, atunci cand mai multi cetateni i-au semnalat probleme referitoare la retrocedare, a luat decizia rezolvarii urgente a acestei situatii. Asa a luat act Comisia Judeteana de cele 40 de cereri de retrocedare venite din partea Comisiei Locale de restituire a proprietatilor Baraganu, cereri intocmite in urma sedintei desfasurate in data de 06.04.2011.

Cei 40 de semnatari de adeverinte fac dovada proprietatii cu o adresa din partea Primariei Baraganu, intocmita conform art. 34 din Legea 1/2000.

Prima problema a acestor adeverinte a fost ridicata de fosta membra a Comisiei Judetene de fond funciar, Paraschiva Mocanasu, care i-a amintit prefectului ca exista cereri pentru retrocedare in comuna Baraganu inca din anul 2007, dar pe care la acea vreme Comisia le-a tot amanat, invocand diverse motive. Acum, Mocanasu i-a reprosat reprezentantului Guvernului ca se grabeste sa semneze cele 40 de titluri de proprietate de la Baraganu... Mai departe, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta a cerut ca dosarele sa fie reanalizate, incercand sa citeasca articolul de lege adus drept dovada a proprietatii, respectiv art. 34 din Legea 1/2000, insa fara a mai sta prea mult pe ganduri, prefectul a cerut ca retrocedarile sa fie supuse la vot, moment cand vicepresedintele CJ a parasit sala, explicand ca nu este impotriva retrocedarilor de la Baraganu, dar ca titlurile trebuie scrise corect si sa nu se mai intervina la modificarea lor peste ceva timp. Mai mult decat atat, Dragomir a adus in discutii apropiata campanie electorala pentru care „PDL incearca sa depaseasca limitele legii". „Noi le validam dreptul si mai departe. Pana acum a blocat, nu a dat la nimeni si acum vine cu 4.000 mp, 3.000 mp, 2.500 si tot asa... Nu e posibil sa existe atata exactitate; cand le-au luat comunistii terenurile nu erau asa! Prefectul face un abuz... Eu sustin retrocedarile, dar nu sa pacaleasca oamenii. Sunt de acord sa le dam oamenilor, dar nu inteleg de ce pana acum Prefectura a respins absolut toate cererile care au fost pe art 34 din Legea 1/2000 pe motiv ca ba nu au fost constructii pe ele, ba nu e clarificata situatia; acum, la Baraganu s-au facut si planuri de situatie de cand a fost prefectul in sedinta publica. Vrea sa accelereze procesul pentru ca e campanie electorala", a explicat vicepresedintele CJ Constanta, Cristinel Dragomir.

Mai mult decat atat: „Voi face plangere in instanta pentru abuz in serviciu prefectului pe motiv ca nu ne mai da dreptul sa vorbim in Comisie. Voi cere si o copie a inregistrarii sedintei, dar si a Procesului Verbal al acesteia", a completat vicepresedintele CJ.

Mai trebuie completat ca discutia despre campania electorala din comuna Baraganu a pornit de la situatia in care secretarul Primariei din localitate este candidatul PDL, Luminita Nicut, pentru functia de primar la alegerile ce urmeaza sa se desfasoare in data de 1 mai a.c.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii