Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Lumina, uitata de parlamentari

ro

18 Oct, 2010 12:01 672 Marime text

Primarul comunei constantene declara ca parlamentarii din Colegiul in care este cuprinsa localitatea nu se intereseaza de problemele cetatenilor

Deputatul Gheorghe Dragomir: "Cu cetatenii din Lumina, comunic prin viceprimar"

Alegerile parlamentare din toamna anului 2008, desfasurate pe Colegii au adus tuturor localitatilor alesi din partea tuturor partidelor politice. Asa cum cu totii s-au asteptat, alesii locali au fost uitati la scurt timp, cu tot cu probleme. Putini sunt aceia care se preocupa sa le rezolve necazurile oamenilor care si-au pus increderea, prin vot, in candidati.

La Lumina, primarul PSD Dumitru Chiru nu a avut... norocul ca localitatea sa sa obtina la alegerile generale un primar de aceeasi culoare politica, pentru Camera Deputatilor fiind ales Gheorghe Dragomir (PNL), iar pentru Senat, Puiu Hasotti, tot din partea liberalilor. Marea nemultumire a edilului este data de „lipsa de interes a parlamentarilor din Colegiu vizavi de problemele comunitatii" pe care o reprezinta. „Din pacate, promisiunile pe care deputatul Dragomir si senatorul Hasotti le-au facut in campania electorala nu devin obiective pentru cetatenii din Lumina. Nu ne putem mandri ca parlamentarii din Colegiu se intereseaza de problemele oamenilor, asa cum face, de exemplu, senatorul Nicolae Moga, in Colegiu 2, acolo unde a fost ales", a declarat primarul Dumitru Chiru.

Astfel, asemenea altor localitati, si la Lumina sunt probleme legate de infrastructura, deficiente in cadrul institutiilor de invatamant, a celor sanitare, precum si in ceea ce priveste locurile de munca. Daca unele dintre acestea tin de administratia locala si exista solutii, pentru altele este asteptat acel ajutor promis, respectiv cel al alesilor trimisi sa-i reprezinte pe cetateni in Parlament. „Cu siguranta, alta ar fi fost situatia si altele ar fi fost datele problemelor din Lumina daca si in Colegiul nostru ar fi fost un parlamentar al PSD, cum se intampla in Colegiul 2, cu senatorul Moga", a completat primarul Chiru.

Replica parlamentarului

Contactat telefonic, deputatul PNL de Constanta, Gheorghe Dragomir a declarat declarat urmatoarele: „Zilele trecute am discutat cu primarul de la Lumina pentru a stabili o intalnire, tocmai pe problemele locale, asta dupa ce in urma cu o saptamana m-am intalnit cu liberalii din localitate si am discutat despre situatia de acolo si ce trebuie facut. Nu stiu cum sa comentez declaratiile domnului primar... Ii e teama de locale si ne evita. Incearca sa traga avantaje din pozitia pe care o are, plus ca trebuie sa stie ca parlamentarul nu rezolva problemele administratiei locale". Intrebat daca a mai fost la Lumina dupa alegerile parlamentare si a discutat cu cetatenii, deputatul Dragomir a raspuns: „Am fost la Lumina si saptamana trecuta, iar cu cetatenii comunic prin viceprimarul nostru de acolo (n.r. - Ioan Roman)".

Senatorul PNL Puiu Hasotti nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii cu privire la aceste acuzatii transmise de primarul Colegiului in care a fost ales pentru Parlament, Dumitru Chiru.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii