Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Primarul Mazăre pedalează şi nu mai ambalează

ro

19 Apr, 2011 12:20 537 Marime text

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a renunţat la maşină în favoarea bicicletei. Edilul a declarat că se va deplasa de acum cu bicicleta, lăsând autoturismul pentru club, pentru a consuma mai puţină benzină. „Dacă tot se face benzina 7 lei, merg ziua la birou cu bicicleta şi numai seara când merg la club iau «Jaguarul» sau celelalte maşini. Nu vezi ce frig e în ţara asta? De când e Băsescu, e şi frig!", spunea Mazăre. El a spus că bicicleta l-a costat 5.500 de lei şi că a cumpărat mai multe biciclete şi pentru familia sa. Primarul consideră că există două mari dezavantaje pentru angajaţii Primăriei dacă el merge zilnic cu bicicleta la serviciu, pentru că acum poate observa mai bine problemele din oraş, dar şi că le va cere să realizeze piste de biciclete acolo unde este posibil.

Printre gâşte, printre raţe

Îmbrăcat în trening, cu pantofi sport şi cu şapcă pe cap (casca urma s-o cumpere la terminarea programului administrativ - n.r.), edilul şef al municipiului a pornit, ieri, pedalând spre Primărie. Radu Mazăre a mărturisit că s-a antrenat la sfârşitul săptămânii trecute şi că este pentru a treia sau a patra oară când merge la muncă folosindu-se de doar două roţi (din câte are în dotarea proprie şi personală). Antrenamentul l-a făcut parcurgând peste 30 de kilometri pe dealurile de la Adamclisi, „printre gâşte, printre raţe". De altfel, dacă e să-l credem pe cuvânt, ieri nu a fost prima dată când ajunge cu bicicleta la serviciu. El susţine că şi-a ales cu atenţie bicicleta, la magazin solicitând vehiculul cu cea mai moale şa. Primarul s-a lăudat că, la coborâre de pe dealurile de la Adamclisi, a prins 40-45 de kilometri la oră, moment la care a realizat că musai trebuie şi cască! „După ce îmi termin serviciul la Primărie, mă duc să-mi cumpăr cască", a anunţat Radu Mazăre, ajuns în faţa instituţiei. Una peste alta, nu este singurul din familia sa cu bicicletă la scară: edilul a cumpărat câte una pentru iubita sa, mama sa şi mătuşile sale, iar pe drumul spre serviciu la un moment dat i s-a alăturat şi unul dintre fraţi, Mihai.

Dezavantajele mersului pe bicicletă...

... există, însă doar pentru angajaţii Primăriei: dacă primarul merge zilnic cu bicicleta la serviciu poate observa mai bine problemele din oraş. Nu mult va trece până le va cere să realizeze piste de biciclete acolo unde este posibil. „În primul rând, o să-i pun să facă piste de biciclete şi mă gândeam, spre exemplu, pe bulevardul Mamaia, unde mă duc eu la birou, să facem pe scuarul verde din mijloc. Iar în al doilea rând, mergând agale, observ lucrurile, ce e în neregulă, ce nu e bine. După fiecare tură de bicicletă prin oraş, mâna pe telefon, viceprimare, vezi că acolo nu ştiu ce şi nu ştiu cum, dincolo nu mai facem un giratoriu, vezi că în partea cealaltă e gunoi! E mai bine aşa", a explicat Radu Mazăre. El a recunoscut că nu a fost scutit nici de incidente în trafic, săptămâna trecută fiind la un pas să fie lovit de un taximetrist. „Era să dea peste mine un taximetrist, dar l-am lăsat în pace, nu mai stau să mă cert cu omul", a precizat edilul. După ce a parcurs în 20 de minute cei 8,5 kilometri de la locuinţa sa din Mamaia până la Primărie, Mazăre i-a sfătuit pe constănţeni să se apuce de sport. „Îi îndemn pe constănţeni să se dea cu zmeul, îi îndemn de mult să facă sport, cred că este foarte important. Sportul şi femeile", a adăugat Mazăre. Deşi a ratat startul în cursa cu bicicleta a primarului Constanţei spre serviciu, senatorul Nicolae Moga a reuşit să ajungă şi el, tot pe două roţi, la Primăria Constanţa. Parlamentarul constănţean i-a îndemnat pe constănţeni să facă sport declarând că va folosi mai des bicicleta la vară.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii