Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Primarul din Eforie îşi bagă subalternii la perfecţionare

ro

15 Apr, 2011 12:30 658 Marime text

Pentru eficientizarea activităţii în cadrul administraţiilor publice locale, pregătirea profesională a angajaţilor este esenţială. În acest context, în cadrul Primăriei Eforie se derulează un proiect ce are ca obiectiv îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a instituţiei.

De curând, Consiliul Local Orăşenesc Eforie a încredinţat un contract în valoare de 193.600 de lei, fără TVA, SC „Dotis Training" SRL din Ploieşti, care va oferi servicii de formare personalului din cadrul primăriei. Srviciile respective se vor acorda în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a Primăriei Eforie", finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Domeniul de intervenţie 1.3 Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale, Operaţiunea - Module de pregătire în domeniii ca achiziţii publice, ECDL, limbi străine, dezvoltarea de proiecte, licitarea şi managementul proiectelor.

Astfel, pe parcursul a zece luni, personalul Primăriei Eforie va beneficia de servicii de formare şi perfecţionare.

 

Motivarea derulării proiectului

Primarul urbei, Ion Ovidiu Brăiloiu, a menţionat, în caietul de sarcini, că „primul pas în elaborarea Strategiei de Dezvoltare Administrativă a Primăriei Eforie 2010-2015 a fost analiza instituţională în contextul european, naţional, regional şi local, cu scopul de a identifica punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările". El a recunoscut că una dintre problemele urgente identificate la nivelul instituţiei a cărei activitate o coordonează este „gradul insuficient de pregătire al angajaţilor". „Aceasta afectează productivitatea muncii şi calitatea serviciilor asigurate de Primăria Eforie către comunitatea locală", a opinat edilul. Astfel, el şi-a propus să elimine birocraţia şi să maximizeze productivitatea subordonaţilor săi pentru a face faţă cererii tot mai mari de servicii publice şi pentru a răspunde aşteptărilor comunităţii. „Primăria Eforie trebuie să ţină pasul cu noile evoluţii din domeniu şi să investească în modernizarea şi creşterea calităţii furnizării serviciilor publice către comunitatea locală. De asemenea, trebuie să ţină pasul cu celelalte autorităţi publice locale din judeţul Constanţa care au implementat iniţiative de creştere a gradului de pregătire a funcţionarilor publici", susţine Brăiloiu.

 

Beneficiarii proiectului

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de cei 60 de angajaţi din cadrul primăriei. Beneficiarii indirecţii ai acestuia sunt agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea în localitate sau la nivelul judeţului, celelate instituţii ale administraţiei publice locale din judeţ, precum şi întreaga comunitate. În cadrul proiectului, funcţionarii Primăriei Eforie vor participa la cursuri destinate managerului financiar, inspectorilor de resurse umane şi experţilor în achiziţii publice, vor învăţa să lucreze în echipă şi vor obţine certificatul ECDL. De asemenea, ei vor fi instruiţi în cadrul unor cursuri precum Egalitatea de şanse în administraţia publică, Dezvoltarea durabilă în administraţia publică, Calitate şi sisteme de management în administraţia publică locală. Totodată, cursanţii vor participa la un curs de limba engleză şi vor fi instruiţi în comunicare interpersonală. Altfel spus, cei 60 de cursanţi vor deveni învăţăcei pentru o perioadă totală de instruire de 2.780 de zile, fiecare urmând să se perfecţioneze conform postului pe care-l ocupă în cadrul Primăriei Eforie.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii