Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Abandon pe Autostrada Soarelui

ro

12 Apr, 2011 08:09 519 Marime text
În cursul zilei de ieri, firma de construcţii Colas şi-a retras utilajele de pe tronsonul Medgidia-Cernavodă, renunţând definitiv la efectuarea lucrărilor pe Autostrada Soarelui

Firma de construcţii Colas şi-a retras cele 150 de utilaje şi a trimis în preaviz 300 de muncitori de pe şantierul din apropierea oraşului Cernavodă în urma unor neînţelegeri contractuale dintre ei şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Deşi aceasta era singura porţiune de drum pe care Colas lucra, pe motiv că CNADNR le-a pus la dispoziţiei doar o parte din terenuri, francezii au lăsat în urma lor un strat transparent de asfalt întins pe maxim 100 de metri, mai multe puncte de lucru deschise, pasaje nefinalizate şi maldăre imense de pământ.

Unul dintre reprezentaţii companiei afirma în cursul dimineţii de ieri, în exclusivitate pentru Cuget Liber, că rezilierea contractului a fost efectuată „într-adevăr, în urmă cu 14 zile". Acest fapt a fost confirmat şi de o serie de muncitori care efectuau o lucrare de alimentare cu apă în zonă. Ei au povestit că retragerea utilajelor a început cu mult înaintea zilei de ieri.

Reprezentantul Colas a menţionat că singurul motiv pentru care s-a decis într-un final rezilierea contractului este lipsa terenurilor de lucru.

„Noi nici la momentul acesta nu avem terenuri pe care să construim şi acest lucru se întâmplă de doi ani de zile. Tot apar declaraţii în presă d-ale doamnei Boagiu potrivit cărora firma noastră nu ar vrea să lucreze. Pe ce să lucreze? Noi nu putem să construim pe terenuri private! Ei nu au făcut altceva decât să ne dea termene, pe care nu le-au respectat şi de ceva vreme nu ne-au mai dat termene, ne-au dat ultimatum-uri", a declarat reprezentantul Colas.

Această idee este susţinută şi de managerul de proiect al firmei Colas, Jean Baptiste Guenet, care, la ieşirea de pe şantier, a menţionat faptul că utilajele vor fi retrase pe motiv că nu au fost puse la dispoziţie terenurile necesare. De asemenea, Guenet a specificat faptul că firma franceză nu are intenţia de a da statul român în judecată, dar va aduce evenimentul în atenţia Curţii Internaţionale de Arbitraj pentru a se stabili cine nu a respectat contractul.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii